Klokkenluider in Bosnië: boek én film

Vandaag verschijnt bij Uitgeverij Kok ‘Klokkenluider in Bosnië’, geschreven door Kathryn Bolkovac. Het waargebeurde verhaal is zo spannend en onthutsend dat in Hollywood meteen tot verfilming werd besloten. Vanaf 10 november is de film The Whistleblower wereldwijd in de bioscopen te zien.

Na een carrière bij de politie van Nebraska vertrekt Kathryn Bolkovac naar het door oorlog verscheurde Bosnië om te helpen bij de door de VN gereguleerde wederopbouw. Zij treedt in dienst van een ingehuurde veiligheidsdienst en wordt instructeur van het nieuwe Bosnische politiekorps.

Kathryn Bolkovac ontdekte dat er achter de schermen corrupte en criminele activiteiten plaatsvinden, waarbij VN-militairen, plaatselijke regeringsfunctionarissen en de maffia betrokken zijn. Op een dag ontmoet Bolkovac een vrouw die is ontsnapt aan een mensenhandelaar. Zij vertelt een hartverscheurend verhaal: ze werd ontvoerd en verkocht aan een van de vele bordelen in de regio. Kathryn gaat op onderzoek uit en ontdekt een ondergrondse, brute seksindustrie waarvan honderden jonge vrouwen het slachtoffer zijn. Met gevaar voor eigen leven luidt zij de klok!

Over de auteur
Kathryn Bolkovac was politierechercheur in Nebraska voordat zij dienst nam in de Internationale Politie Taskforce in Bosnië. Ze woont afwisselend in Lincoln, Nebraska en Amsterdam.

[isbn]9789043519342[/isbn]

Lees ook:Win boek waarop The Whistleblower gebaseerd is
Lees ook:Nachtengel Lupko Ellen in een keer uit gelezen
Lees ook:Grootste schrijfwedstrijd van Gelderland start in vijf regio’s
Lees ook:Britse bestsellerauteur dood gevonden in Antwerpen
Lees ook:Keukenmeiden stoten Dan Brown van nummer 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.