Grootste schrijfwedstrijd van Gelderland start in vijf regio’s

Beginnende schrijvers kunnen weer meedoen met de schrijfwedstrijd Aan het woord!. Vond de wedstrijd vorig jaar nog plaats in de drie Gelderse regio’s Achterhoek, Rivierenland en Veluwe, dit jaar kunnen ook inwoners van de regio’s Nijmegen en Apeldoorn meedoen. Met de uitbreiding van drie naar vijf regio’s is Aan het woord! de grootste schrijfwedstrijd van Gelderland. Meedoen kan door het inzenden van een kort verhaal of drie gedichten. Tijdens speciale coachingsbijeenkomsten en schrijfcursussen begeleiden professionele schrijfdocenten deelnemers bij het verbeteren van hun inzending.

Aan het woord! kent vijf edities in de Gelderse regio’s Achterhoek, Apeldoorn, Nijmegen, Rivierenland en Veluwe. In elke regio beoordeelt een deskundige jury alle inzendingen en selecteert drie genomineerden. Deze worden in december bekendgemaakt tijdens vijf swingende prijsuitreikingen. De genomineerden treden op naast meer ervaren en bekende Gelderse auteurs. Aan het eind van de avond gaat de winnaar van de hoofdprijs naar huis met € 250,-, de winnaar van de publieksprijs krijgt een cheque van € 100,-.

Om mee te doen dienen deelnemers een reglement aan te vragen via de website www.aanhetwoord.nu. De uiterste inzendtermijn voor alle regio’s is maandag 15 november 2010. De prijsuitreikingen zijn in december: de 9e in Tiel, de 11de in Nunspeet, de 12e in Doetinchem, de 13e in Nijmegen en tenslotte op 17 december in Apeldoorn.

Deelnemers die hun winkansen willen vergroten kunnen de eerste versie van hun inzending voorleggen aan een professionele schrijfdocent. In een persoonlijk gesprek krijgen ze bruikbare tips en handige adviezen om hun tekst te verbeteren. De coachingsgesprekken zijn gratis en vinden plaats in bibliotheken verspreid over de verschillende regio’s. Daarnaast worden in enkele regio’s speciaal voor de wedstrijd korte schrijfcursussen georganiseerd. Deelnemers krijgen van begin tot eind begeleiding bij het schrijven van hun inzending.

Lees ook:Stemmen op Van Dale Woord van het Jaar
Lees ook:Van Dale Woord van het Jaarverkiezing 2012 van start!
Lees ook:2011 in woorden: tuigdorp, planking en wordfeuden
Lees ook:Geef Van Dale Woord van het Jaar 2013 door
Lees ook:Woord van het jaar 2010 gezocht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.