Woord van het jaar 2010 gezocht

De zoektocht naar het Van Dale Woord van het Jaar 2010 is gestart. De verkiezing wordt dit jaar voorafgegaan door het verzamelen van nieuwe woorden. Van Dale is nieuwsgierig naar wat gebruikers van het Nederlands het beste, mooiste en/of leukste nieuwe woord van 2010 vinden en roept het publiek op om nieuwe woorden en hun betekenis in te sturen. Nieuwe woorden insturen kan t/m 15 november 2010 op www.woordvanhetjaar.nl.

Voor het insturen van de nieuwe woorden kan gekozen worden uit vijf categorieën: jongerentaal, lifestyle, sport/amusement, economie en politiek. De ingezonden woorden moeten ontstaan zijn in 2010. Van alle ingezonden nieuwe woorden maakt Van Dale per categorie een shortlist van genomineerde woorden. Bovendien maakt Van Dale een shortlist van 10 woorden die door Van Dale zelf genomineerd worden.

Van 16 november t/m 10 december kan er gestemd worden om per categorie een winnaar te bepalen en om hét Van Dale Woord van het Jaar 2010 te kiezen. Op dinsdag 14 december 2010 worden de winnende woorden per categorie en hét Van Dale Woord van het Jaar bekendgemaakt.

Lees ook:Geef Van Dale Woord van het Jaar 2013 door
Lees ook:Van Dale Woord van het Jaarverkiezing 2012 van start!
Lees ook:Van Dale zoekt Woord van het Jaar 2011
Lees ook:Stemmen op Van Dale Woord van het Jaar
Lees ook:Daggeren, dreigtweet of wordt het toch het balansbandje?

3 reacties op “Woord van het jaar 2010 gezocht

 1. Karel Segers

  Kan u aub geen lijst van nieuwe woorden opsturen zodat mijn leerlingen hieruit kunnen kiezen? Ik vrees anders dat het het heel recente PARACHUTEMOORD wordt, wat toch belachelijk is. Ik vind nergens geen lijst die Van Dale al heeft gemaakt. Dom als die niet zou bestaan.

  Leraar Nederlands, Sint-Lukas Brussel

    /   Beantwoorden  / 
 2. Bob Maten

  Zolang het maar niet weer “zwaffelen” wordt, dat vond ik zo’n afknapper.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Jeroen

  ik vind tentsletje nog wel een leuk woord om woord van het jaar te worden. Het heeft een leuk zomers gevoel en het ligt goed in de mond.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.