Kathryn Stockett op 4 juni bij WOMEN Inc.

UPDATE 29/05/2010: Kathryn Stockkett is op 4 juni te gast bij WOMEN Inc. Ga voor meer informatie naar de site.

Oorspronkelijk bericht van 19/04/2010: Schrijfster Kathryn Stockett zou vanavond aanwezig zijn bij de talkshow van WOMEN Inc., maar door de aswolk uit de IJslandse Eyjafjallajökull-vulkaan kon ze niet naar Europa vliegen. De schrijfster van ‘Een keukenmeidenroman’ zou geïnterviewd worden door Kristien Hemmerechts.

De organisatie van WOMEN Inc. was erg onder de indruk van het boek van Stockett. “Een keukenmeidenroman is een prachtig boek, dat heel goed de tijdsgeest schetst van het Mississippi van vijftig jaar geleden: de segregatie, rassenscheiding en discriminatie van die tijd. Bizar om te bedenken dat dat eigenlijk nog maar zo kort geleden is.”

Het onderwerp van het boek sluit naadloos aan bij de doelstellingen van de organisatie. “Wij zijn een onafhankelijk platform dat vrouwen verbindt en individuele ontplooiing bevordert. WOMEN Inc. wil vrouwen inspireren en bewegen om optimaal gebruik te maken van hun eigen krachten en talenten. Tegelijkertijd stimuleert WOMEN Inc. de samenleving om deze talenten te benutten. WOMEN Inc. brengt vrouwen uit verschillende werelden bij elkaar; op nationaal en internationaal niveau, dwars door leeftijden, culturen en disciplines heen en biedt ontmoeting en verdieping, inhoud en cultuur.”

“Juist het aspect van samenbrengen van mensen komt in het boek erg mooi terug. De hoofdpersonen Minny, miss Skeeter en Aibileen zetten hun leven op het spel om de verschillen tussen blank en zwart en tegen te gaan.”

[isbn]9789049951221[/isbn]

Lees ook:Verfilming Keukenmeidenroman vanaf januari in bioscoop
Lees ook:Nieuwe reeks Gouden boeken toegekend op Manuscripta 2013
Lees ook:Keukenmeidenroman honderd weken in Bestseller 60
Lees ook:Klokkenluider in Bosnië: boek én film
Lees ook:Keukenmeiden stoten Dan Brown van nummer 1

0 reacties op “Kathryn Stockett op 4 juni bij WOMEN Inc.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.