Verzonnen verhaal Herman Rosenblat nu als roman

Er is al het nodige te doen geweest over de verzonnen memoires van Herman Rosenblat, maar nu verschijnt bij BBNC Uitgevers het boek ‘De engel op mijn schouder’, dat gebaseerd is op het onvoorstelbare – en verzonnen – liefdesverhaal, dat hij al diverse malen bij Oprah Winfrey vertelde. Waarom verzon een holocaustoverlevende dit verhaal?

‘De engel op mijn schouder’ (de roman) vertelt de geschiedenis van Herman, een klein joods jongetje dat in oorlogstijd opgroeit in Polen. Vanuit het Joodse getto in Warschau wordt de familie Rosenblat in 1942 gedeporteerd. Zijn moeder zou Herman nooit meer terugzien. Samen met zijn broers komt hij in een concentratiekamp terecht. In een droom belooft zijn moeder hem een engel te zenden. Die engel komt – in de vorm van een klein Pools meisje dat hem over het prikkeldraad van het kamp appels toewerpt.

Na de oorlog emigreert Herman naar New York, waar hij ene Roma Radzika ontmoet. Als Herman erachter komt dat deze Roma zijn engel is, vraagt hij haar meteen ten huwelijk.

‘De engel op mijn schouder’ is een ontroerende en aangrijpende roman over oorlog, liefde, hoop en de wil om te overleven. Hij laat bovendien zien wat de beweegredenen van Herman waren en wat hem na zijn optredens bij Oprah overkwam. Oprah riep deze roman uit tot ‘het mooiste liefdesverhaal ooit’.

De oorspronkelijke plannen voor de biografie van Herman Rosenblat werd door de uitgever ingetrokken. De plannen voor een film gaan nog wel door (nadat Rosenblat heeft toegezegd eventuele opbrengsten aan slachtoffers van de holocaust te doneren), en het gefictionaliseerd levensverhaal verschijnt nu onder de titel ‘De engel op mijn schouder’, geschreven door Penelope J.
Holt.

Lees ook:Tweede Wereldoorlog als inspiratiebron
Lees ook:Onvoorstelbaar verhaal over liefde in concentratiekamp verzonnen
Lees ook:De mogelijke memoires van Herman Brusselmans
Lees ook:Renate Dorresteins is er hoop verkocht aan Duitsland, Italië en Finland
Lees ook:Miljoenen euro’s aan Roma-Holocaustgeld verkeerd besteed

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.