Tweede Wereldoorlog als inspiratiebron

Aangezien moederdag er al snel aankomt – zondag is het weer zover – heb ik ook drie boeken geselecteerd waarin de oorlog ook een rol speelt. Wat te denken van ‘De engel op mijn schouder’, volgens Oprah Winfrey ‘het mooiste liefdesverhaal ooit’.

Misschien heb je het verhaal wel gehoord over Herman Rosenblat. Twee keer vertelde hij bij Oprah Winfrey zijn onvoorstelbare liefdesgeschiedenis, die begon in een concentratiekamp. En inderdaad, het was een heel onvoorstelbaar verhaal, want later bleek dat hij het verzonnen had. Dit verhaal is nu uitgebracht in de roman ‘De engel op mijn schouder’. Volgens Oprah is het ‘het mooiste liefdesverhaal ooit’. Daar scoor je dus mee tijdens moederdag.

Een ander prachtig boek is ‘Hotel op de hoek van bitter en zoet’. In 1986 worden in de kelder van Hotel Panama in Seattle spullen gevonden van Japanse families die ze daar tijdens de Tweede Wereldoorlog hadden opgeslagen voordat zij werden weggevoerd naar interneringskampen. Deze ontdekking inspireerde Jamie Ford tot de ontroerende liefdesgeschiedenis van Henry en Keiko, die na de aanval op Pearl Harbor van elkaar gescheiden worden.

Is je (schoon-)moeder meer een liefhebber van spannende verhalen, dan is ‘Bonus Time’ van Gregor Vincent misschien wel iets voor haar. In 1943 vlucht een groep nazi’s naar Zuid-Amerika met een grote hoeveelheid goud en gestolen kunstschatten. Via geheime offshore-rekeningen bouwen zij na de oorlog een legitiem zakenimperium op. De winst wordt met behulp van een netwerk van vertrouwelingen in de Duitse economie geïnvesteerd. Politici worden onder druk gezet, ambtenaren omgekocht, en langzaam maar zeker komen verscheidene West- en Oostduitse bedrijven in de macht van het nazi-netwerk. Een daarvan is Astorian, de autofabriek uit München. Het leven van de jonge bankier Marco Sandano verandert in een hel als hij aandelen van deze autofabriek koopt…

[isbn]9789045309460[/isbn]
[isbn]9789049951122[/isbn]
[isbn]9789022995303[/isbn]

Lees ook:Verzonnen verhaal Herman Rosenblat nu als roman
Lees ook:Onvoorstelbaar verhaal over liefde in concentratiekamp verzonnen
Lees ook:Schrijver eist 1,2 triljoen dollar van Oprah Winfrey
Lees ook:Ultradunne lezer voor digitale boeken
Lees ook:Oprichter Room to Read spreekt tijdens NightWriters festival

0 reacties op “Tweede Wereldoorlog als inspiratiebron

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.