Voorproefje: De countdown – Xenia Kasper

Bridget Maasland heeft Xenia Kasper net benoemd tot haar manager, maar deze dame kan meer. De manager van Linda de Mol en in het verleden van Gordon heeft namelijk net haar derde boek gelanceerd. Na ’38½’ en ’32 ºC’ is er nu ‘De countdown’. Dit boek beschrijft een a-typische moeder-dochterrelatie, waarin vertrouwen een grotere rol speelt dan gezag.

‘Shit!’ Het is het eerste woord van de dag. Geweldig. Wat een fijne manier om wakker te worden. Ik ben door mijn wekker heen geslapen en nu probeer ik wanhopig mijn favoriete jeans en een schoon T-shirt te vinden. ‘Aha – gevonden!’ Een dringende behoefte aan sokken is het enige dat me er nog van weerhoudt om op tijd bij mijn college van acht uur te zijn. Jezus, dat wordt lastig. Nou ja, dan maar geen sokken.

Volgens mijn iPhone is het 7.59 uur als ik over het universiteitsterrein ren. Gelukkig heeft mijn moeder nieuwe Uggs voor me gekocht – het comfort, de stevigheid en de warmte daarvan zijn perfect voor vroege, koude en haastige ochtenden. Als ik mijn college binnenstorm kijk ik naar mijn medestudenten – ze zien er allemaal grauw en bleek uit, alsof ze een enorme kater hebben, maar hallo, dat hebben we allemaal. Ik bedoel, laten we eerlijk zijn, we zitten nu een maand op de universiteit en het 24/7 feesten begint ons op te breken. Bijna niemand heeft nog schone kleren.

Als ik mijn laptop openklap, die ik gisteravond niet goed heb afgesloten nadat ik diep in de nacht Facebook nog even heb gecheckt, en die nu dus bijna geen stroom meer heeft, zie ik de e-mail van mijn moeder die ik gisteren niet helemaal heb gelezen. Snel open ik het bericht weer en lees vluchtig wat ze schrijft. Ik verwacht het gebruikelijke gebabbel: je vader is irritant en lui, ik ben het zat, ik heb een fan-tas-tisch paar laarzen gevonden, ik mis je, blablabla. Maar deze keer niet de standaard chit chat: Ze heeft een vlucht geboekt en komt over twee dagen aan!

Lees hier meer uit ‘De countdown’ van Xenia Kasper.

Lees ook:Sinterklaas laat de dames genieten
Lees ook:Leidinggeven simpel volgens Mireille van Beugen
Lees ook:Voorproefje: Uit verwachting – Leonie van Mierlo
Lees ook:Boekenblog hoofdredacteur heeft verschillende petten op
Lees ook:Renate Dorresteins is er hoop verkocht aan Duitsland, Italië en Finland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.