Voorproefje: Uit verwachting – Leonie van Mierlo

Leonie van Mierlo debuteerde met het deels autobiografische ‘Uit verwachting’. In dit boek heeft Niki haar leven ogenschijnlijk goed op orde: ze is een veertigjarige single, heeft een fijn huis in Amsterdam, lieve ouders, voor elke stemming minstens één vriendin en een goede baan in de marketing. Maar de gedroomde soulmate heeft ze nog niet gevonden. Wanneer ze onverwacht zwanger wordt, staat Niki voor de bijna onmogelijke beslissing om het kind wel of niet te houden. Na een weloverwogen keuze voor het alleenstaand moederschap krijgt ze echter een miskraam. Nogmaals moet Niki haar verwachtingen van het leven bijstellen en afscheid nemen van de hoop op het moederschap. Lees hier alvast een aantal bladzijden uit dit boek.

‘Een pak Clearblue graag.’ Mijn stem klinkt onopvallend en doet niets vermoeden van de paniek die erachter schuilgaat. Het is alsof ik een kilo aardappelen aan het kopen ben. Met het enige verschil dat ik in dat geval mijn hoofd niet zo gebogen zou houden om daarmee de blik van de verkoopster te ontlopen. Ik heb even geen zin in betekenisvolle, of nog erger, vragende blikken. Nu even niet. Terwijl ik nonchalant mijn pinpas door de gleuf haal, hoop ik dat het haar niet opvalt dat ik hier een halfuur geleden ook al was met dezelfde bestelling. Waarom ik net niet meteen een twopack heb gekocht, is me een raadsel. Die zijn namelijk veel goedkoper. Maar naar mijn idee, samen met de grootverpakking die vijf stuks bevat, alleen bestemd voor vrouwen die er een dagtaak van maken om zwanger te worden. En tot die categorie behoor ik absoluut niet.

In de keuken van mijn Amsterdamse benedenwoning sta ik met ongeloof naar twee blauw uitgeslagen zwangerschapstesten te kijken. Ze liggen me gebroederlijk naast elkaar op mijn aanrecht aan te staren.’Ik ben zwanger,’ mompel ik tegen mijzelf. ‘Ik ben echt zwanger.’ Even wordt het ijzig stil. Ik ben al twee weken overtijd, maar had dit toegerekend aan de stress op mijn werk. Eigenlijk had ik de eerste zwangerschapstest alleen maar gedaan om die gedachte te bevestigen, maar de uitkomst bleek anders. Totaal anders. Maar ook de tweede test laat geen enkele ruimte voor twijfel.

Lees dit fragment uit ‘Uit verwachting’ verder op Leesditboek.nl en geniet van de vier overige pagina’s die we als voorproefje voor je geselecteerd hebben.

Lees ook:New Kids actrice schrijft weer fijne roman: Supersingle
Lees ook:Susan Smit Zwanger met lichaam en ziel
Lees ook:Touriya Haoud schrijft boek over Hollywood-moederschap
Lees ook:Handboek voor, tijdens en na een volgende zwangerschap
Lees ook:De tijd vliegt, maar de dagen gaan te traag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.