Spannend ‘Herfstlied’ bereikt luisteraar niet

Simone van der Vlugt is één van Nederlands grootste thrillerschrijfsters. In de Maand van het Spannende Boek mag ze dan ook niet op dit blog ontbreken. Ik luisterde – aangezien het ook nog eens Week van het Luisterboek is – naar haar nieuwste werk ‘Herfstlied’. Gaat dit net zo’n succes worden als ‘Schaduwzuster’, Het laatste offer’ en ‘Blauw water’.

Helaas moet ik toegeven dat het meteen tegenvalt. Op de een of andere manier lukt het de vertelster niet om me echt in het verhaal te trekken. Ik mis de spanning in haar stem, de prikkeling om het verhaal te willen horen en de passie om het verhaal aan nog meer mensen te vertellen. Echt jammer, want dan duurt zo’n luisterboek echt heel lang…

Toch denk ik dat het boek op zich niet zo slecht is. De verhaallijn is namelijk wel heel spannend. Ik zal er wat meer over vertellen, zodat je zelf kunt beoordelen of je dit boek wil lezen of luisteren. ‘Herfstlied’ vertelt het verhaal over journaliste Nadine die veel liever schrijfster wordt. Ze zit bij een schrijfclub en slaagt er zelfs in een uitgever te vinden voor haar werk.

Het wordt echt spannend als Leiden opgeschrikt wordt door de moord op een jonge vrouw. Een dame die uiterlijk een sterke gelijkenis met Nadine blijkt te vertonen. Is dit toeval of lopen zij en haar zestienjarige dochter Mariëlle echt gevaar… Het zou geen thriller zijn als dat laatste niet waar zou zijn. En inderdaad de moordenaar maakt meer slachtoffers die op een of andere manier allemaal wel iets met Nadine te maken hebben. Wie er achter de moord zit, blijft – zoals dat hoort – tot het eind een raadsel.

Lees ook:Win! Luisterboek ‘Herfstlied’ van Simone van der Vlugt
Lees ook:Boekenblog luistert naar ´Moord in de bloedstraat´
Lees ook:Waar komen de angsten van Nadine vandaan?
Lees ook:Boekenblog leest ‘Verborgen verleden’ van Els Ruiters
Lees ook:Verfilming Op klaarlichte dag van Simone van der Vlugt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.