Verfilming Op klaarlichte dag van Simone van der Vlugt

De filmrechten van de literaire thriller ‘Op klaarlichte dag’ van bestsellerauteur Simone van der Vlugt zijn verkocht aan Paul Ruven, producent bij Talent United. Het is het eerste boek van Van der Vlugt dat verfilmd zal worden. Wanneer de opnames beginnen is nog niet bekend. Op klaarlichte dag werd bekroond met de NS Publieksprijs 2010. Van het boek zijn inmiddels meer dan 200.000 exemplaren verkocht.

Simone van der Vlugt is verheugd met het nieuws: “Bij de uitreiking van de NS Publieksprijs vertelden veel mensen me dat deze thriller heel geschikt is om te verfilmen. Ik ben heel erg benieuwd welke actrice de hoofdrol krijgt. Het is een heel gelaagde, rijke rol, echt een uitdagende klus voor een actrice.”

Paul Ruven is producent bij Talent United en wist meteen na het lezen dat hij dit boek wilde verfilmen: “Het boek heeft alle ingrediënten voor een goede film: het is visueel, spannend en ontroerend en het verrast je tot en met de ontknoping aan het einde. Het is niet alleen een internationale film, omdat het zich in meerdere landen afspeelt, maar het heeft ook een internationale uitstraling. In Duitsland worden Simone’s boeken ook erg goed verkocht. Ik ben blij dat we net op tijd zijn, ik hoorde dat men in Duitsland ook belangstelling had.”

‘Op klaarlichte dag’ gaat over Nathalie, die op de vlucht is voor haar gewelddadige ex-vriend. Het kost haar al haar vindingrijkheid om uit zijn handen te blijven. Maar Nathalie is niet alleen op de vlucht voor hem. Ook de politie wil haar spreken, in verband met de moord op haar beste vriendin. Een toevallige ontmoeting tussen Nathalie en rechercheur Julia Vriens brengt de zaak in een stroomversnelling. Nathalie heeft een nieuwe identiteit aangenomen en Julia heeft geen idee met wie zij te maken heeft. Maar als Nathalies ex op het toneel verschijnt, verandert dat. Dan blijkt dat niets is wat het lijkt…

Simone van der Vlugt is een van Nederlands succesvolste thrillerauteurs. Ze schreef eerder ‘De reünie’ (genomineerd NS Publieksprijs 2005), ‘Schaduwzuster’, ‘Het laatste offer’ (genomineerd NS Publieksprijs 2007), ‘Blauw water’ (bekroond met de Zilveren Vingerafdruk 2009), ‘Herfstlied’ en ‘In mijn dromen’. In januari 2012 verschijnt haar tweede historische roman, ‘Rode sneeuw’ in december. Daarnaast schrijft ze het Geschenk voor Juni Maand van het Spannende Boek in 2012.

* Op klaarlichte dag is ook erg geschikt om cadeau te doen in de decembermaand *

Bestel direct bij Bruna

Lees ook:Nieuwste Simone van der Vlugt 100.000 keer verkocht
Lees ook:Uitkijken naar nieuwe Simone van der Vlugt
Lees ook:Simone van der Vlugt auteur spannende geschenkboek
Lees ook:Simone van der Vlugt wint NS Publieksprijs
Lees ook:Simone van der Vlugt flikt het op klaarlichte dag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.