Boekenblog luistert naar ´Moord in de bloedstraat´

´Moord in de bloedstraat´. Zo heet het luisterboek van schrijfster Annejet van der Zijl. Blogger Irene Groenink heeft de vier cd´s beluisterd en vertelt hier wat je zoal kunt verwachten.

Vier cd´s?! Ja, vier cd´s. Vier cd´s met daarop de tien mooiste en aangrijpendste reconstructies uit Van der Zijl´s criminele carrière.

Criminele carrière? Ja. Van der Zijl heeft namelijk vijf jaar lang gewerkt als misdaadverslaggeefster. Geïnspireerd door het Amerikaanse ´New Journalism´ zocht ze naar de menselijke verhalen achter de krantenberichten.

Maar, de verhalen die onderdeel uitmaken van dit luisterboek zijn dus waargebeurd? Ja, voor het grootste gedeelte wel. De verhalen zijn voor de vorm wel een klein beetje bewerkt.

Het beste verhaal vond ik: ´Moord in de bloedstraat´. Het is denk ik niet voor niets dat dit ook de uiteindelijke titel van het luisterboek is geworden. Ik ga hier verder niets over zeggen. Gewoon zelf luisteren!

Ja, is het boek luisterwaardig? Oh zeker! De verhalen zijn stuk voor stuk spannend, helemáál omdat je in je achterhoofd weet dat het echt is gebeurd.

Is het luisteren naar een luisterboek dan niet moeilijk? Tsja, dat zal per persoon verschillen. Ik vond het, zeker aan het begin, wel lastig. Je moet de balans vinden tussen ontspannen en concentreren.  Daarnaast leest de mevrouw heel anders voor dan dat jij dat in je hoofd zou doen. Dat maakt het ook wel eens lastig om je aandacht erbij te houden.

Wie is degene die voorleest eigenlijk? Carine Crutzen. Zij is een actrice en presentatrice.

[isbn]9789047614388[/isbn]

Tekst: Irene Groenink

Lees ook:Boekenblog luistert: ‘De man van je leven’
Lees ook:Boekenblog luistert naar Hoe Duur Was De Suiker
Lees ook:Tomeloze passie, ongebreidelde creativiteit en experimenten met seks, drugs en alcohol
Lees ook:Luisterboekgeschenk ‘Factor 100′: helemaal niets!
Lees ook:Bijbelboek als Nederlandstalig luisterboek beschikbaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.