Voorproefje: Kwelgeest – Kisling & Verhuyck

Ik schreef eerder over ‘Kwelgeest’ van Kisling & Verhuyck een ontzettend spannend boek is. Bladzijde na bladzijde heb ik verslonden. Tot op het laatste moment weet dit duo het spannend te houden, zodat ik dit boek in één ruk heb uitgelezen.De toevoeging van illustraties uit het Uilenspiegel-verhaal geeft het boek net iets extra’s, maar dat was niet nodig geweest. Het verhaal op zich is als een aanrader! En aangezien het nu Juni – De Maand van het Spannende Boek is trakteer ik jullie op een voorproefje uit ‘Kwelgeest’.

Het huis stond aan de rand van Eschweiler, een voorstad van Aken, grenzend aan de eerste bossen van de Eifel. Het Haus der Drachen was een imponerend, somber gebouw, gedeeltelijk opgetrokken in donkere natuursteen. De witstenen omlijsting van de ramen was vergrijsd, en het dak had een onbestemde kleur gekregen door een dikke laag korstmos. De tuin, ooit groot en ruim, was door jarenlange verwaarlozing vrijwel dichtgegroeid. Hoge bomen hielden elke zonnestraal buiten, en de afhangende takken van de grote sparren leken altijd te druipen van het vocht, alsof ze uit een zwart moeras waren opgerezen. Aan het begin van de oprit, aan weerszijden van het roestige hek, stonden twee gemetselde pilaren, eveneens in natuursteen. Op elke pilaar troonde een groen uitgeslagen, ineengekronkelde draak die zijn eigen staart verslond. Ouroboros, het symbool van de eeuwige terugkeer en de eenheid van alles.

‘Gaat u alstublieft weg,’ riep Waldemar Isfeld tegen de man die op zijn stoep stond. Hij probeerde de deur dicht te duwen, maar er werd weerstand geboden.
‘Dit is immoreel, meneer Isfeld,’ zei de man voor zijn deur met stemverheffing. ‘Beseft u wat u doet? Wat u mij aandoet? Of een ander? Of de wetenschap?’
‘Gaat u weg,’ herhaalde Isfeld. ‘Ik wens niet met u te praten.’
Hij zette weer kracht tegen de deur, slaagde erin hem in het slot te laten klikken, en schoof meteen de ketting erop. Hij drukte zijn oor en wang tegen het gelakte houten deurpaneel.

Lees verder in ‘Kwelgeest’ van Kisling & Verhuyck. En lees natuurlijk het eerdere interview met dit duo.

Lees ook:Mysterieuze rol voor het koningshuis in Kwelgeest
Lees ook:Luc Deflo wint Hercule Poirot-prijs
Lees ook:Zij staan op de Longlist Gouden Strop 2011
Lees ook:Voorproefje: Cruise – Suzanne Vermeer
Lees ook:DWDD met Sjaak Swart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.