Angelina Jolie speelt Patricia Cornwells Dr. Kay Scarpetta

Angelina Jolie gaat een medisch expert spelen die moordzaken oplost in een nieuwe film gebaseerd op de bestsellers van Patricia Cornwell. Jolie heeft een contract getekend voor de rol van het hoofdpersonage in Cornwells zestien boeken over forensisch onderzoekster Dr. Kay Scarpetta, een vrouw met een rommelig liefdesleven en een passie voor opera.

Volgens filmvakblad Variety zal de film niet op een specifiek boek gebaseerd zijn. Maar insiders stellen dat de deal een begin kan zijn van een nieuwe zogenaamde franchise voor Angelina, die succes oogstte met de filmreeks ‘Lara Croft Tomb Raider’. Voor de eerste Scarpetta-film zoekt de filmmaatschappij nog een scriptschrijver en een regisseur.

Lees ook:Brangelina verhindert onthullend boek van lijfwacht
Lees ook:Jennifer Anniston schrijft autobiografie
Lees ook:Angelina leest nieuwe Greg Mortenson
Lees ook:Nieuwe Dik Trom film in de maak
Lees ook:Vier kerst met voordelige deal van LivingSocial en Bol.com

8 reacties op “Angelina Jolie speelt Patricia Cornwells Dr. Kay Scarpetta

  1. Fem

    Echt!? Kay Scarpetta is toch een onderkoelde, zakelijke, kort-blondgelokte klein-en fijne pathologe-anatoom (zeg je dat zo?). Stevis stukje miscasting zeg!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Menno

    Jolie lijkt me op eerste gezicht vreemde keuze. Wat dat betreft heeft Femke gelijk. Maar uiteindelijk moet je een film los zien van het boek waarop die is gebaseerd. Het beeld dat je van de personages hebt, gaat ‘kapot’ als je besluit de film te bekijken. Maar als het goed gedaan is (scenario, acteerwerk), dan is dat helemaal niet zo erg. Films zijn een kunstwerk op zich. Al is het boek vaak beter.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Fem

      Ben het met je eens, Menno. Zo vond ik Perfume prachtig en ik heb zondag The reader gezie. Beiden kon ik los van de fantastische boeken erg waarderen (al waren beide boeken magischer, maar dat hou je als je je eigen beelden maakt). Maar misinterpretaties of slechte casting kunnen ertoe leiden dat je nooit meer -weer- zo van het boek genieten kunt als je de film eenmaal gezien. Zo is mijn beeld van hobbits voor altijd en eeuwig aangetast sinds de verfilming van The Lord of the Ring- en werd het trè sexy beeld van Robert Langdon wel heel erg verstoord omdat Tom Hanks door het beeld huppelt in The da Vinci Code.

        /   Beantwoorden  / 
  3. Patricia de Ryck

    Toch denk ik wel dat zij het type is dat haar overtuigend kan spelen. Ik zou ook geen andere actrice kennen van wie ik zeg: die heeft zoveel power dat ze zo’n rol echt neer kan zetten.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Fem

      Ik vind Jolie een prachtige vrouw en een redelijke actrice, maar ze is vooral een wandelende brok erotiek- en het lijkt me lastig om dan een koele wetenschapster neer te zetten. Ik zou eerder voor een Emma Thompson-achtig type hebben gekozen. Maar we zullen zien- als-ie uitkomt (en dat laat ws. nog even op zich wachten) laat ik me graag van het tegendeel overtuigen. :-)

        /   Beantwoorden  / 
  4. Bas van der Bent

    Iedereen maakt een eigen voorstelling van figuren in een boek, of boekenserie, die komen nooit overeen met de voorstelling van een regiseur. Maigret werd overtuigend gespeeld door uiteenlopende acteurs, mrs Marple door zeer verschillende actrices(ook in omvang), dat hoeft dus niet te storen. Benieuwd nu al wat Angelina Jolie hiervan kan maken.

      /   Beantwoorden  / 
  5. Patricia de Ryck

    Op Nujij heb ik ook een link naar het bericht geplaatst en daar komen ook allerlei reacties binnen. Zoals: dat Angelina Jolie veel veelzijdiger is dan veel mensen denken (kijktip is hierbij Changeling). Een ander laat weten dat dit gewoon de filmindustrie is. Hierin kruipen acteurs en actrices in de huid van bepaalde karakters, met of zonder behulp van cosmetische aanpassingen en dan zijn er ook nog de commerciële belangen.

      /   Beantwoorden  / 
  6. bianc

    kan jolie niet beter lucy spelen of is ze daar te oud voor??

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.