Spaanse schrijfster Corin Tellado overleden

De Spaanse schrijfster van bestsellers Corin Tellado, de meestgelezen hedendaagse Spaanstalige auteur, is gestorven. Ze overleed in Gijon op 81-jarige leeftijd aan een slepende ziekte. Corin Tellado, wiens werkelijke naam Maria del Socorro Tellado Lopez luidde, schreef 4.000 novellen, waarvan in totaal 400 miljoen exemplaren werden verkocht.

Daarmee is ze in de Spaanstalige wereld de meestgelezen schrijfster sinds Miguel de Cervantes (1547-1616), de auteur van ‘Don Quijote’. Ze schreef gemakkelijk leesbare liefdesverhalen, soms wel meer dan een per week. Met haar boeken streefde ze geen hoogstaande literaire ambities na. De verhalen waren in de omgangstaal geschreven en inhoudelijk gemakkelijk te begrijpen. Haar laatste boek maakte ze drie dagen voor haar dood af.

De zeemansdochter schreef haar eerste novelle op 19-jarige leeftijd. Naast romantische liefdesverhalen schreef ze ook kinder- en jeugdboeken en erotische verhalen onder het pseudoniem Ada Miller. Voor haar werk ontving ze vele onderscheidingen, vooral in haar geboortestreek Asturië in het noorden van Spanje.

Lees ook:Schrijver Carlos Fuentes overleden
Lees ook:Schrijfster Netty Koen-Conrad (91) overleden
Lees ook:Als je weg bent; Marja Pruis over Patricia de Martelaere
Lees ook:Amy Winehouse (27) overleden; biografie al verschenen
Lees ook:Openhartige verhalen over de dood en afscheid nemen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.