Debutante Nele Reymen durft!

“Dat ik een kut een kut noem, zal sommigen storen. Maar dat kan me niks schelen, ze laten het boek dan maar liggen.” Aan het woord is Nele Reymen, de jonge schrijfster van ‘Kit met peren’. De toon is gezet. Na het lezen van het interview in De Standaard, ben ik toch wel erg nieuwsgierig naar haar boek.

In ‘Kit met peren’ maken we kennis met Kit en haar vriendinnen Eve en Jo. De drie studentes delen samen een appartement en noemen de dingen het liefst bij hun naam. En daar wacht deze debutante niet lang mee, want in het eerste hoofdstuk voelt hoofdpersonage Kit ‘slechts een stel heupen en een loshangend hompje vlees’ tussen haar benen. “Iets wat ooit tot plezier en vertier gediend heeft, maar er nu levenloos bij ligt. Bij hangt. Het waggelt een beetje tegen mijn onderbuik en maakt daarbij een flauw geluidje.”

Voor sommige lezers is dit misschien even slikken, maar ik kan er hartelijk om lachen en lees het boek in één ruk uit. Niet, omdat ik iets van Kit in mezelf herken. Nee, juist omdat het zo’n bizar type is. Zo verzamelt ze zelfgeschreven post-its, probeert ze zich bij iedere man voor te stellen hoe zijn piemel eruitziet en maakt via de voicemail afspraakjes op plaatsen waar ze niemand tegenkomt. Maar in de liefde is ze een ramp. Eén man heeft haar hart gebroken en dat probeert ze nu met verschillende kerels te vergeten. Dit maakt de schrijfster in haar boek duidelijk door het verhaal in ‘Nu’ en ‘Toen’-hoofdstukken te verdelen.

Als ik kort moet samenvatten wat ik van ‘Kit met peren’ vind, moet ik toegeven dat ik dit boek echt hilarisch vond. Wat mij betreft is het geen standaard chicklit, maar een gewaagde roman. Een boek verhaal waarmee ze heel wat Vlamingen liet blozen. Want waar wij in Nederland heel wat gewend zijn, was dit openhartige verslag van een jonge Vlaamse toch wel even schrikken.

Uitgeverij Manteau – ISBN: 9789022322994

Lees ook:Spannend ‘Herfstlied’ bereikt luisteraar niet
Lees ook:Het geweldig humoristische boek van Daphne Deckers
Lees ook:Nacht zonder schaduw – thriller zonder glans
Lees ook:(Win!) Er zal iets mis gaan, maar wat? (Win!)
Lees ook:Belinda Meuldijk schrijft boek over zwerfhonden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.