Nacht zonder schaduw – thriller zonder glans

Tijdens een regenachtige nacht worden hoofdinspecteur Judith Krieger en haar collega Manni Korzilius naar een plaats delict gestuurd: een S-Bahn-bestuurder is neergestoken naast zijn eigen treinstel. Even later wordt in de buurt van het spoor een mishandelde jonge prostituee aangetroffen. Toeval? Naarmate het onderzoek vordert, komen Judith en Manni steeds dieper terecht in de duistere wereld van grootschalige prositutie en vrouwenhandel. Dat moet wel een spannend verhaal worden, toch?

Helaas weet Gisa Klöne me met ‘Nacht zonder schaduw’ toch niet te overtuigen. Waar ik anders thrillers het gevoel heb dat ik een thriller word ingezogen, blijf ik nu boven het verhaal zwegen. Ik lees de zinnen wel. Neem waar wat de hoofdpersonen allemaal meemaken, maar ik voel het niet. Dat vind ik jammer, want het verhaal heeft alles in zich om een steengoede thriller te zijn.

Mocht je de eerdere boeken van Gisa Klöne hebben gelezen, dan begrijp ik wel dat je dit boek wil lezen omdat je wil weten hoe het verder gaat met de hoofdpersonen. Misschien was het voor mij een nadeel dat ik die eerste delen niet heb gelezen.

[isbn]9789022995815[/isbn]

Lees ook:Young Adult schrijfwedstrijd Pimento en Crimezone.nl
Lees ook:Marion Pauw winnaar van de Gouden Strop 2009
Lees ook:Spannende avonturen met de Secret Scouts
Lees ook:Paul Sebes geeft tips in de Volkskrant
Lees ook:Schrijf de thriller VICTIM ZERO

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.