SchaduwSchrijvers zet schrijvers in spotlight

Onlangs is de website SchaduwSchrijvers gelanceerd. Deze website is een initiatief om onbekende schrijvers en hun boeken uit de schaduw te halen. Op een eigentijdse en eenvoudige manier brengt SchaduwSchrijvers boeken onder de aandacht van een breed lezerspubliek. Lezers kunnen het boek van hun keuze in elektronische vorm (ook wel e-book) gratis downloaden. Met de lancering van SchaduwSchrijvers krijgen onbekende schrijvers en hun nog onbekende boeken een kans.

Uitgevers krijgen wekelijks veel verschillende manuscripten opgestuurd. Het merendeel wordt ongelezen, of voorzien van minimaal commentaar, naar de schrijver teruggestuurd. Meer dan een miljoen Nederlanders schrijft, echter slechts 1 á 2 procent belandt daadwerkelijk in de boekhandel. De schrijver rest dan een aantal mogelijkheden om zijn boek aan de man te brengen: op eigen kosten laten drukken of, zoals steeds gebruikelijker wordt, via het internet aanbieden. Dit kost veel tijd en geld, waardoor boeken op de plank blijven liggen of uiteindelijk in de vergetelheid verdwijnen.

Initiatiefnemer Bas Vermond: “Het is het zeer jammer dat uitgevers vast blijven houden aan de bekende schrijvers. Op deze manier krijgt een onbekende schrijver weinig kans om zijn of haar boek aan het lezerspubliek te brengen. Hier willen wij verandering in brengen.”

SchaduwSchrijvers biedt hiervoor de oplossing door de uitgever en boekhandel uit het proces te halen. Schrijvers kunnen hun boeken gratis op de website van SchaduwSchrijvers plaatsen. Lezers kunnen boeken waarin ze geïnteresseerd zijn gratis downloaden op bijvoorbeeld hun computer thuis, de laptop, pda of een e-reader. Na het lezen kunnen de lezers op de website hun oordeel geven over het boek door middel van het toekennen van een rating en het geven van een recensie. De beoordelingen van andere lezers biedt hen bovendien weer hulp bij het kiezen van een nieuw boek. Er gaat een wereld open voor de onbekende schrijver die uit de schaduw treedt en voor de lezer die kennis maakt met een wereld aan nieuwe, nog onontdekte boeken.

Lees ook:Al 100 onbekende schrijvers van schaduw naar schijnwerper
Lees ook:Kansen voor schrijvers dankzij UniBook en SchaduwSchrijvers
Lees ook:Read my e-Book: voor schrijvers en lezers
Lees ook:UNESCO Wereldboekendag; ontvang gratis e-book
Lees ook:Topredacteuren beoordelen manuscripten op TenPages.com

Eén reactie op “SchaduwSchrijvers zet schrijvers in spotlight

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.