Kansen voor schrijvers dankzij UniBook en SchaduwSchrijvers

UniBook en SchaduwSchrijvers willen met hun partnership schrijvers zoveel mogelijk kansen te geven. Beide partijen zijn er van overtuigd dat hierdoor goede amateurschrijvers boven water komen, omdat ze hun werk nu bij het grote publiek krijgen door zowel gedrukte boeken als met e-books.

Voor wie deze partijen nog niet Kennen. Op SchaduwSchrijvers kunnen lezers kennis maken met onbekend schrijftalent. Iedereen die schrijft kan zijn of haar boek gratis digitaal publiceren. Stap dus uit de schaduw als schrijver en bereik een breed lezerspubliek. Lezers kunnen deze e-books downloaden op hun computer, PDA of e-reader. Zowel voor de schrijver als voor de lezer zijn er geen kosten aan verbonden.

UniBook is een dienst voor schrijvers, uitgevers en bedrijven. Via de UniBook-site kan iedereen zijn eigen unieke boek uitgeven en het wereldwijd verkopen zonder verplichtingen of kosten. UniBook zal jouw boek per stuk drukken, inbinden en versturen en dit van zodra het besteld werd. Via de publicatie wizard kan je als auteur jouw boek opladen en een cover opmaken in 5 eenvoudige stappen. Binnen de 5 werkdagen kan dan jouw eigen gedrukte exemplaar al op de salontafel liggen.

Lees ook:SchaduwSchrijvers zet schrijvers in spotlight
Lees ook:Al 100 onbekende schrijvers van schaduw naar schijnwerper
Lees ook:Zelf boeken uitgeven en verkopen met bol.com
Lees ook:Tom Kabinet mag e-books doorverkopen van rechter
Lees ook:Bibliotheken: modernisering auteursrecht noodzakelijk voor recht op e-lezen

14 reacties op “Kansen voor schrijvers dankzij UniBook en SchaduwSchrijvers

  1. Paul Kater

    Errug leuk! Zal dit toch eens wat nader bekijken, binnenkort.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Sietske

    Ik kan niet helemaal opmaken waar de samenwerking precies uit bestaat maar ik vind het een goed plan. Waarschijnlijk is het zo dat als je een fysiek exemplaar wil van een Schaduwschrijversboek dat je het dan kunt laten printen door Unibook. Mooie samenwerking!

    Ik heb ook de intentie om mijn volgende boek gratis online te plaatsen en bij voldoende interesse het fysieke exemplaar te verkopen.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Anne Best

      Ik zie dat ook wel een beetje zo, alhoewel, als ik “gekocht” word, geeft dat een extra dimensie ….
      Maar boven alles wil ik gelezen worden en daar om heb ik weblogs en hyves.

      Philologia

      De woorden zijn als voedsel
      Ik sterf als ik geen woorden hoor
      Mijn ziel gevoed door al die woorden
      Zij wijzen mij waar ik behoor
      De woorden voeden mij en geven
      Reden aan mijn hart

      Namasté.

        /   Beantwoorden  / 
  3. renzo

    Leuk, alleen is het helaas alleen iets voor schrijvers die niets willen verdienen en alles gratis weggeven.
    het zullen dus vaak niet de beste boeken zijn die zo worden uitgegeven…
    elke schrijver vindt het nl. iets te verdienen…

      /   Beantwoorden  / 
    1. Harry R. van Rijn

      Mijn boek staat op Schaduwschrijvers.nl en ik heb dat gedaan met het idee dat mijn boek gelezen zou worden door mensen die daar iets aan hebben. Ik hoef daar dus niet zonodig geld mee te verdienen. Maar om nou meteen te zeggen dat het een slecht boek is……….. nare opmerking!!! Heb je mijn boek dan gelezen??
      O ja, je laatste regel klopt niet echt…..

        /   Beantwoorden  / 
      1. Bas Vermond

        En daar gaat het om. Soms hoef en wil je het ook niet alleen te hebben van de opbrengsten, zoals bij SchaduwSchrijvers. Maar je weet wel dat het boek wordt gelezen. Dat is mijn inziens veel leuker dan wachten tot het boek een keer wordt gekocht …

          /   Beantwoorden  / 
  4. renzo

    Een slecht boek hoeft het niet automatisch te zijn…dat heb ik ook niet beweerd hoor.
    Ik bedoel wel dat weggeven niet echt handig is.
    een schrijver verdient het om wat te verdienen aan zijn werk.

      /   Beantwoorden  / 
  5. renzo

    wat ik vooral bedoel: een graag gewild boek, ga je niet weggeven.
    Ik word niet enthousiast van die initiatief. PR-verhaaltje hierboven. wie een boek heeft en wil weggeven kan dat allang doen, geen unibook voor nodig. wie een boek wil uitgeven en wil verkopen, kan dat ook allang,
    het unieke eraan is nog volstrekt onduidelijk. het bericht hierboven is een soort persbericht. Niks doorvragen, wat er nu echt nieuw is.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Harry R. van Rijn

      PR verhaaltje?? Waar heb je het over?? Mijn boek is overigens ook al hard copy te krijgen, dus wie het in handen wil hebben, moet dat zeker doen. En rijk zal ik er niet van worden, hoor. Daar heb ik een (hele leuke) baan voor.
      Van de opbrengst van het boek hebben we in het eerste half jaar een keer pizza laten komen, dus maak je vooral geen illusies!!!! Harry

        /   Beantwoorden  / 
  6. Patricia de Ryck

    Ik zal de bedenkers van SchaduwSchrijvers hier op wijzen, zodat ze kunnen toelichten wat er nu zo uniek/nieuw aan is.

      /   Beantwoorden  / 
  7. Bas Vermond

    Een reactie van onze kant.

    De samenwerking met Unibook is niet helemaal verlopen zoals wij het graag hadden gezien. De bedoeling was dat schrijvers hun boek bij SchaduwSchrijvers konden publiceren, zodat het boek veel gelezen kan worden. Wanneer een lezer geïnteresseerd zou zijn in een hardcopy zou dit via Unibook gedrukt kunnen worden. Ook voor schrijvers zonder een uitgever of drukker, zou Unibook hier een rol in gaan spelen. Helaas is deze samenwerking tot op heden niet uit de verf gekomen. En zien wij eerlijk gezegd dit ook niet meer gebeuren. Wij zijn ook bezig om te kijken naar andere partijen die deze rol willen gaan vervullen.

    Om terug te komen op de opmerking van Renzo, niet iedere schrijver wil per sé alleen verdienen op zijn boek. Door een waarde aan het boek te hangen, verhoog je ook de drempel voor mensen om het boek te gaan lezen. Door het ter beschikking te stellen op SchaduwSchrijvers, wordt een boek in iedere geval gelezen. Dit kan soms niet het geval zijn als er een geldbedrag voor betaald moet worden.

    Veel schrijvers hebben al ergens hun hardcopy geregeld, dus wanneer een lezer het boek echt de moeite waard vindt, kan de lezer het boek aanschaffen.

    Met vriendelijke groet,

    Bas Vermond
    Mede-oprichter SchaduwSchrijvers

      /   Beantwoorden  / 
  8. jorinde

    Misschien ook leuk voor alle onbekende schrijvers: kijk eens op http://www.elkeschrijververdienteenkans.nl. Dit is een nieuwe uitgeverij speciaal voor onbekende schrijvers, waar ze toch gepubliceerd worden en daarmee aardig geld kunnen verdienen. In ieder geval een interessant concept. Schrijvers hoeven niet te investeren en zijn voor een groot publiek bereikbaar.

      /   Beantwoorden  / 
  9. Hans Roeper

    Nieuwe kansen voor beginnende en ervaren schrijvers!
    Op http://www.digitalebieb.nl kunt u leren hoe u van uw boek een echt flipboek kan maken. U kunt het, onder bepaalde voorwaarde ook gratis laten maken! In de bibliotheek kunt uw boek vervolgens GRATIS publiceren. Uw boek als Flipboek op DVD is de ultieme manier om uw boek aan uitgevers te sturen. Maar u kunt natuurlijk ook GRATIS boeken uit de bieb lezen.

      /   Beantwoorden  / 
  10. HYDECatherine24

    The loan are essential for guys, which want to start their company. As a fact, it is comfortable to get a credit loan.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.