Jeroen Willems schittert in Boven is het stil (met trailer)

Acteur Jeroen Willems is op veel te jonge leeftijd overleden. Voor zijn dood speelde hij de rol van zijn leven in ‘Boven is het stil’. Deze film draait vanaf 25 april in de bioscoop. Boekenblog heeft alvast de trailer voor je.

‘Boven is het stil’ vertelt het ontroerende verhaal van Helmer, die wordt gespeeld door wijlen Jeroen Willems. Helmer is een vrijgezelle boer van middelbare leeftijd, leidt een geïsoleerd leven met zijn oude en gebrekkige vader. De dagelijkse komst van melkrijder Johan, een robuuste man van Helmers leeftijd, is een lichtpuntje in zijn bestaan. Op een dag besluit Helmer het woonhuis op te gaan knappen. Hij bestelt een modern tweepersoonsbed en verhuist zijn vader naar boven. Als er dan ook nog een jonge knecht op de boerderij komt werken, lijkt Helmers leven voorgoed te gaan veranderen.

‘Boven is het stil’ is de verfilming van de gelijknamige bestseller van Gerbrand Bakker. De roman won vele nationale en internationale prijzen. Het boek is in meer dan twintig landen vertaald. ‘Boven is het stil’ was de Openingsfilm Panorama Special op het Film Festival in Berlijn. De regie van de film is handen van Nanouk Leopold. Naast Jeroen Willems, worden rollen vertolkt door Lies Visschedijk, Martijn Lakemeier, Henri Garcin en Wim Opbrouck.

Lees ook:Het Derde Huwelijk afgelast wegens dood Jeroen Willems
Lees ook:Marleen Janssen: ‘Melancholische boer en knorrige vader’
Lees ook:Jeroen Willems winnaar van de esta prijs voor het beste luisterboek
Lees ook:Michiel van Erp wil boek Gerbrand Bakker verfilmen
Lees ook:Cornald Maas heeft duizend vragen over de dood

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.