Cornald Maas heeft duizend vragen over de dood

Wat is de invloed van de dood van een kind, ouder, geliefde of hartsvriend op je eigen leven? Slijt het verdriet naarmate de tijd verstrijkt, of juist niet? Levert de dood ook positieve ervaringen op? In ‘Duizend vragen heb ik over de dood ‘spreken uiteenlopende bekende en minder bekende persoonlijkheden zich tegenover Cornald Maas openhartig uit over het overlijden van een dierbare.

Journaliste Marieke van Willigen over haar overleden man correspondent Conny Mus, Roxeanne Hazes over haar vader André, couturier Mart Visser over zijn moeder – zij vertellen over het verlies waarmee iedereen vroeg of laat te maken krijgt. Acteur Jeroen Willems over zijn vader: ‘Ik ben niet bang dat ik, net als mijn vader, vroeg zal komen te overlijden.’ Maar uiteindelijk gebeurde dat wel, en een dierbare vriend komt in dit boek over Willems’ plotselinge dood aan het woord.

‘Duizend vragen heb ik over de doo’d is een bundel indringende, emotionerende verhalen voor iedereen die een dierbare verloor en daar soms nauwelijks nog vragen over krijgt, en voor iedereen die ervaren heeft dat de dood onlosmakelijk met het leven verbonden is – misschien omdat het leven anders zo weinig zin heeft.

Over de auteur
Cornald Maas (1962) is schrijver, journalist en presentator van het wekelijkse AVRO-kunst- en cultuurprogramma Opium. Hij schrijft voor de Volkskrant. Eerder publiceerde hij onder meer ‘Op de helft’, ‘Uit elkaar’ en ‘Trotse ouders’. De gesprekken in ‘Duizend vragen heb ik over de dood’ verschenen eerder in het blad LINDA.

[isbn]9789044624717[/isbn]

Lees ook:Een blik in de eeuwigheid – gedeelde ervaringen met de dood
Lees ook:Voorproefje Blik in de eeuwigheid – Raymond Moody
Lees ook:Maarten van der Weijden, Willeke van Ammelrooy en Paul Jambers op Manuscripta
Lees ook:Jessica Meijer over het verlies van haar vader Ischa
Lees ook:Goede morgen Nederland…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.