Filmrechten ‘Dummie de mummie’ Tosca Menten verkocht

Vandaag is bekend gemaakt dat producent Paul Voorthuysen de filmrechten heeft aangekocht van de populaire jeugdboeken over ‘Dummie de mummie’ van Tosca Menten. ‘Dummie de mummie’ heeft sinds het verschijnen van het eerste boek ‘Dummie de mummie en de gouden scarabee’ de harten veroverd van vele kinderen.

In 2011 won ‘Dummie de mummie en de gouden scarabee‘ de Kinderjuryprijs in Vlaanderen en kreeg het vervolg ‘Dummie de mummie en de tombe van Achnetoet‘ de Pluim van de Senaat van de Nederlandse Kinderjury. Er zijn inmiddels vier titels over ‘Dummie de mummie’ verschenen en er zijn bijna 100.000 exemplaren verkocht.

De serie gaat over een kleine mummie die plotseling tot leven komt en zich van schrik verstopt in het bed van Goos Guts, een doodgewone Nederlandse jongen. Vanaf dat moment staat het leven van Goos op zijn kop, maar hij heeft er wel een vriend bij voor het leven. De avonturen van Dummie en Goos zijn geliefd bij jongens en meisjes. De boeken zijn spannend, zitten boordevol grappen en grollen en lezen als een trein.

Paul Voorthuysen had het afgelopen najaar groot succes met de verfilming van een ander kinderboek: ‘Mees Kees‘ van Mirjam Oldenhave. Deze feelgoodfamiliefilm ontving tot nu al bijna 600.000 bezoekers in de bioscoop.

Lees ook:100.000 Dummie de mummie-boeken verkocht!
Lees ook:Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen maakt winnaars bekend
Lees ook:Boeken nog steeds populair bij scholieren
Lees ook:Kanshebbers Prijs van de Nederlandse Kinderjury bekend
Lees ook:Symposium jeugdliteratuur behandelt verschil in leesstijl tussen jongens en meisjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.