Mailen met… Britta Bolt over Heldhaftig

Het eerste deel uit de Posthumus-trilogie van Britta Bolt is deze week verschenen. Boekenblog mailt met schrijvers Britta Böhler en Rodney Bolt.

Kunt u kort iets meer vertellen over uw nieuwste boek?
Rodney Bolt: “Onze held, Pieter Posthumus, werkt bij de gemeente, hij organiseert begrafenissen voor anonieme lijken. Hij is ervan overtuigd dat hij een moordcomplot op het spoor is gekomen. Op zoek naar de moordenaar raakt hij verzeild in de wereld van terrorisme en geheime diensten.”

Britta Böhler: “We hebben het plot samen ontwikkeld, maar sommige ideeën zijn gebaseerd op zaken die ik als advocaat heb gedaan, terrorismezaken waarbij de Nederlandse inlichtingendienst een rol heeft gespeeld.”

Wat kunnen de lezers verwachten?
“Het is een ‘who-dunnit’, spannend, met een verrassende plot, maar het is géén ‘slasher’. Het boek speelt in Amsterdam, dus er zijn ook veel typisch Amsterdamse dingen in het boek. En er wordt weleens gekookt want Posthumus is een fervent hobbykok.”

Concentratie en discipline lijken me een vereiste voor een schrijver; hoe doet u dat?
Britta Böhler: “De grootste afleiding bij het werk zijn telefoon en mail. Dus als ik aan het schrijven ben zet ik de mobiele uit en de mail ook.”

Rodney Bolt: “Een vaste dagindeling helpt enorm, elke dag op een vast tijdstip beginnen met schrijven. En als ik midden in een boek zit ga ik’s avonds niet uit, geen borrel met vrienden, geen dinners etc. Dat klinkt misschien saai maar het helpt wel.”

Wat volgt er?
“We zijn al volop bezig met het tweede deel van de Posthumus Trilogie. Het boek, ‘Vastberaden’, komt volgend voorjaar uit. En onze droom is natuurlijk dat Hollywood belt en onze boeken worden verfilmd.”

Welk boek ligt er op uw nachtkastje?
Rodney Bolt: “Ik herlees op dit moment ‘The Moonstone‘ van Wilkie Collins. Een geweldig boek, uit 1868, een van de eerste Engelse detectives. Zijn tijd ver vooruit, echt een meesterwerk.”

Britta Böhler: “Ik heb net Mark Boog, ‘Ik begrijp de moordenaar‘ gelezen. Het boek is zeker een aanrader, een spannend boek met een twist.”

Bestel direct bij Bruna

Lees ook:Eerste namen Manuscripta 2012 bekend
Lees ook:Schrijver Roelf Bolt (1970) geheel onverwacht overleden
Lees ook:Spoorloos-verslaggever Derk Bolt schrijft boek
Lees ook:Simone van der Vlugt schrijft reeks psychologische thrillers
Lees ook:Mailen met… Renée van Marissing over Strak blauw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.