eBoekhuis start met eBooks

Consumenten kunnen vanaf nu bijna 3000 eBook-titels van Nederlandse uitgevers kopen bij bol.com, Selexyz.nl en Vanstockum.nl. In september zullen Bruna.nl, Jongbloed.nl en Studon.nl starten met de verkoop. Het Centraal Boekhuis verzorgt de digitale distributie onder de naam eBoekhuis. Uitgeverijen hebben enthousiaste plannen voor het uitbrengen van eBooks.

Nog niet alle titels van de aangemelde eBooks zijn leverbaar. Door de vakantieperiode is het niet alle uitgevers gelukt om alle eBook-bestanden aan te leveren. Maar de komende weken zal het aantal uitgevers en titels snel groeien. Voor webwinkels, die zich via een winkelautomatiseerder of inkooporganisatie aansluiten, heeft eBoekhuis aantrekkelijke tarieven. Samen met winkelautomatiseerders en inkooporganisaties worden de technische interfaces op dit moment getest. Daarmee wordt het voor veel boekverkopers met webwinkels eenvoudig om eBooks te verkopen.

Plannen voor verdere ontwikkeling en uitbreiding van eBoekhuis zijn er volop. Daaraan wordt in nauwe samenspraak met boekverkopers en uitgevers gewerkt. Als vervolg op de waardevolle brainstormsessies van vorig jaar, zal eBoekhuis ook dit jaar weer dergelijke sessies organiseren op de Frankfurter Buchmesse.

Lees ook:Franchiseformule Bruna stapt in verkoop eBooks
Lees ook:Belastingplan 2010 bevat blunder wat downloads betreft
Lees ook:Lancering QINQO cadeaukaart Manuscripta; download ebook
Lees ook:Al bijna 100 ebooks speciaal voor dyslectici
Lees ook:Joop Boezeman stopt als algemeen directeur

0 reacties op “eBoekhuis start met eBooks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.