Buitenaards Boekenbal opent 79ste Boekenweek

Het Buitenaards Boekenbal trapte vanavond de 79ste Boekenweek met een raket op het bordes van de Stadsschouwburg Amsterdam af. De zaal was omgetoverd tot een Grote Vertrekhal, waarin de vele gasten voorbereid werden op een reis door de ruimte. Als ode aan Boekenweekauteur Tommy Wieringa werd een unieke versie van Bowies Space Oddity gebracht door Lee Towers.

Cabaretier en schrijver Vincent Bijlo was de sprankelende reisleider en presentator tijdens het zaalprogramma van het Buitenaards Boekenbal. Tommy Wieringa opende het 63ste Boekenbal op gepaste wijze. Ook de auteur van het Boekenweekessay Arctisch dagboek, Jelle Brandt Corstius, was eregast. Het zaalprogramma bevatte verwijzingen naar het thema van de Boekenweek 2014 “Ondertussen ergens anders”. Tangarine, Spinvis, de Mighty Typhoons, Eva Rovers, Ingmar Heytze, Kira Wuck en Lee Towers brachten het publiek in buitenaardse sferen.

De Boekenweek heeft als thema Reizen en vindt plaats van zaterdag 8 maart tot en met zondag 16 maart 2014. Iedereen die bij de boekhandel voor minimaal 12,50 euro aan boeken koopt, krijgt van de boekwinkel het Boekenweekgeschenk ‘Een mooie jonge vrouw’ van Tommy Wieringa cadeau.

Klik hier om alles over #Boekenweek2014 te lezen.

Lees ook:Boekenbal voor lezers in Leeuwarden
Lees ook:Boekenweek Live! Scholieren in gesprek met Tommy Wieringa
Lees ook:Kira Wuck winnaar tiende NK Poetry Slam
Lees ook:79e Boekenweek start morgen; @Boekenblog weer actueel
Lees ook:Boekenbal opent #Boekenweek2013

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.