Alles over het Boekenweekgeschenk van Tommy Wieringa

Tommy Wieringa heeft het Boekenweekgeschenk dit jaar geschreven. Je krijgt ‘Een mooie jonge vrouw’ in de boekhandel bij besteding van ten minste 12,50 euro.Het is ook verkrijgbaar als e-book en luisterboek.

Over het boek:
Een briljant microbioloog ontmoet een mooie jonge vrouw. Ze is een overwinning op de tijd, maar zijn nakende ouderdom en het verval kan hij er niet mee afwenden. Hun huwelijk is een botsing tussen haar idealisme en zijn realisme – waar zij zich verbindt met het lijden van de ander, ontbeert hij volgens haar empathie. Maar als de controle over zijn bestaan hem ontglipt, leert ook hij de betekenis van pijn kennen. In een overrompelend verhaal stelt Tommy Wieringa de vraag of je werkelijk kunt doordringen tot de pijn van een ander als je deze niet eerst zelf hebt gevoeld.

Tommy Wieringa (Goor, 1967) studeerde geschiedenis en journalistiek en publiceert romans vanaf 1995. Zijn grote doorbraak kwam in 2005 met de veelgeprezen bestseller Joe Speedboot. Het boek werd genomineerd voor alle grote prijzen en won uiteindelijk de F. Bordewijk-prijs voor het beste Nederlandstalige proza. Wieringa’s talent werd vervolgens bevestigd met de bundel reisverhalen Ik was nooit in Isfahaan (2006) en de roman Caesarion (2009), die op de shortlist stond van de prestigieuze International IMPAC Dublin Literary Award 2013. Zijn meest recente roman Dit zijn de namen, wederom een bestseller, werd genomineerd voor zowel de Gouden Boekenuil als de NS Publieksprijs en is bekroond met de Libris Literatuur Prijs 2013.

Klik hier om alles over #Boekenweek2014 te lezen.

Lees ook:Tommy Wieringa wint Libris Literatuur Prijs 2013
Lees ook:Buitenaards Boekenbal opent 79ste Boekenweek
Lees ook:Wieringa verbiedt verfilming Joe Speedboot
Lees ook:Nieuwe Tommy Wieringa ook in het Duits
Lees ook:Tommy Wieringa vertelt over zijn lievelingsboeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.