Renate Dorrestein schrijft én leest Luistergeschenk 2014

Het Luistergeschenk van de Week van het Luisterboek 2014 wordt geschreven en gelezen door Renate Dorrestein. Het is de derde keer dat zij een (geschenk)boek voor de CPNB schrijft: in 1997 het Boekenweekgeschenk Want dit is mijn lichaam, in 2008 het Boekenweekessay Laat me niet alleen en nu het Luistergeschenk voor de Week van het Luisterboek 2014.

Het Luistergeschenk wordt in deze week bij aankoop van minimaal € 9,95 aan (luister)boeken door de boekwinkel cadeau gedaan aan haar klanten. Deelnemende openbare bibliotheken doen het Luistergeschenk, dat zowel op CD als download verschijnt, cadeau aan nieuwe en bestaande leden. In 2014 vindt de week plaats van maandag 19 mei t/m zondag 25 mei.

Renate Dorrestein (1954, Amsterdam) neemt een unieke positie in binnen de Nederlandse letteren. Haar romans werden genomineerd voor vele prijzen, waaronder de Libris Literatuur Prijs, AKO Literatuur Prijs, NS Publieksprijs en The International IMPAC Dublin Literary Award. Haar oeuvre werd bekroond met de Annie Romein Prijs. Voor Verborgen gebreken ontving zij de Jonge Gouden Uil. Haar laatste roman De stiefmoeder (2011, Uitgeverij Podium) stond op de tiplijst van de AKO Literatuurprijs 2012. In februari 2013 verscheen De blokkade, waarin zij op nietsontziende wijze de oorzaken en gevolgen van haar eigen writer’s block onderzoekt. Dit najaar viert zij haar 30-jarig jubileum als schrijver. Ter gelegenheid hiervan stelt zij in Galerie Weesperzijde in Amsterdam zaterdag 2 t/m zondag 9 november een nieuwe generatie schrijvers voor. Daarnaast is zij momenteel gastschrijver: in opdracht van de gemeente Almere werkt ze aan een roman die gesitueerd is in deze stad. Renate Dorresteins boeken zijn in vijftien talen vertaald.

Op 16 april 2014 wordt door de jury de shortlist bekendgemaakt van de Luisterboek Award, de prijs voor de beste voorlezer van een luisterboek. Vanaf die datum kan het publiek online stemmen op zijn favoriete luisterboek en bepalen wie de winnaar wordt. Maandagavond 19 mei wordt in het Radio 1 programma Kunststof (NTR), als aftrap van de Week van het Luisterboek, de winnaar bekendgemaakt. In 2013 won Maar buiten is het feest van Arthur Japin en was Leo Blokhuis de auteur van het Luistergeschenk Electrifying Berlijn. Vorig jaar schreef Gijs Scholten van Aschat het geschenk Beretta Bobcat voor de Week van het Luisterboek 2012.

Zie ook www.weekvanhetluisterboek.nl.

Lees ook:Shortlist Storytel Luisterboek Award bekend – stemmen!
Lees ook:Longlist Esta Luisterboek Award bekend (volledig overzicht)
Lees ook:Leo Blokhuis schrijft Luistergeschenk: Electrifying Berlijn
Lees ook:Week van het Luisterboek krijgt publieksprijs
Lees ook:Week van het Luisterboek van start; duurt t/m 28 april

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.