Succesvol openingsweekend City2Cities

Dit weekend ging het gloednieuwe literatuurfestival City2Cities van start. Meer dan vijftig auteurs uit Nederland, Schotland en Zweden traden op in tientallen programma’s die plaatsvonden van Domplein tot en met Universiteitsmuseum. De organisatie spreekt van een groot succes. Rudi Wester, voorzitter van het bestuur van City2Cities, sprak tijdens de officiële openingsavond de ambitie uit om Utrecht ‘UNESCO City of Literature’ te maken.

Wethouder van Cultuur Lintmeijer opende het festival zaterdagmiddag en sprak van “een boeiend en veelbelovend programma”. De openingsdag bestond naast lezingen en voordrachten uit vele buitenactiviteiten op het Domplein en de pleinen aan de Lange Nieuwstraat. Onder andere Renate Dorrestein, Aaf Brandt Corstius en de stadsdichter van Edinburgh Ron Butlin traden op in de drukbezochte Rabobank Spiegeltent, die speciaal voor het festival is opgezet. Ook de voorstelling met writer in residence Michel Faber en de bundelpresentatie van debutant Ellen Deckwitz trokken veel publiek. In totaal bezochten circa tweeduizend bezoekers het openingsweekend.

De organisatie is verheugd over het succes van de eerste twee dagen van City2Cities. “Het was een bruisende opening, met zeker voor een literatuurfestival een ongewoon hoog aantal bezoekers”, aldus Rudi Wester. Wester vindt dat Utrecht op termijn de titel ‘UNESCO City of Literature’ verdient. “Een literair festival van deze omvang maakt van Utrecht een stad van internationale allure.”

City2Cities duurt nog tot en met 21 april.

Lees ook:Utrecht krijgt nieuw literatuurfestival
Lees ook:Veel primeurs tijdens nieuw literatuurfestival City2Cities
Lees ook:UNESCO Wereldboekendag; ontvang gratis e-book
Lees ook:Tip van de dag: bezoek City2Cities in Utrecht
Lees ook:Grote namen op internationaal literatuurfestival City2Cities

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.