Grote finale Boekenweek 2011 op 27 maart in Carré

De Boekenweek wordt sinds jaar en dag geopend met het fameuze Boekenbal. En voor het eerst in de geschiedenis kent de Boekenweek een grande finale. Op 27 maart treedt Boekenweekauteur Kader Abdolah eenmalig op in Koninklijk Theater Carré als gastheer in een speciaal programma met Yvon Jaspers, Nebahat Albayrak en Joty ter Kulve-van Os.

De vrouwen met wie Kader Abdolah in gesprek gaat, inspireren hem door hun bruggenbouwersfunctie. Cultureel, politiek of anderszins: deze krachtige vrouwen brengen groepen en individuen nader tot elkaar. Nebahat Albayrak, geboren in Turkije, is Tweede Kamerlid voor de PvdA. Haar dubbele nationaliteit leidde vorig jaar tot Kamervragen. Yvon Jaspers heeft met haar programma ‘Boer zoekt vrouw’ een brug geslagen tussen het Nederlandse platteland en de rest van het land. De record-kijkcijfers wijzen op een toename van de populariteit van de agrarische sector. Joty ter Kulve-van Os is geboren en getogen in Indië. Als product van twee culturen tracht zij bruggen te bouwen tussen Nederland en Indonesië. KRO-presentatrice Karin de Groot leidt de gesprekken.

Speciale gast is oud-premier Ruud Lubbers, thans voorzitter van de Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF. Kader Abdolah, zelf als vluchteling in 1988 uit Iran naar Nederland gekomen, ondersteunt de Boekenweekactie van het UAF, waarin wordt opgeroepen een boekentip te geven aan vluchteling-studenten om Nederland te leren kennen. Ruud Lubbers maakt in Carré de uitslag van deze actie bekend.

De Boekenweek is dit jaar van 16 t/m 26 maart. Het thema is Geschreven portretten. Bij aankoop van €12,50 aan Nederlandstalige boeken krijgt u het Boekenweekgeschenk ‘De kraai’ van Kader Abdolah cadeau. Informatie over aanvangstijd en kaartverkoop voor ‘De vrouwen van Kader Abdolah’ is te vinden op www.carre.nl.

Lees ook:Kader Abdolah: Ik kus dit boek
Lees ook:Boekenweek 2011 eert het levensverhaal
Lees ook:Kader Abdolah vertelt over boekenweek 2011
Lees ook:De Boekenweek op Nederland 2
Lees ook:Boekenweek2011: biografieën – geschenk van Kader Abdolah

Eén reactie op “Grote finale Boekenweek 2011 op 27 maart in Carré

  1. Patricia de Ryck

    En ik krijg net te horen dat ook Neelie Kroes heeft toegezegd!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.