Expositie Leo Vroman Tekenaar

Leo Vroman is in Nederland vooral bekend als dichter (‘Liever heimwee dan Holland’). Maar hij heeft ook zijn leven lang getekend. Net zoals in zijn poëzie geeft hij in zijn tekeningen blijk van zijn liefdevolle verwondering over het leven. Voor het eerst wordt nu in Nederland zijn beeldend werk tentoongesteld: cartoons, strips, zelfportretten, tekeningen uit zijn kampdagboek, geïllustreerde gedichten, vluchtige krabbels voor zijn vrouw Tineke, computertekeningen en de ‘subway drawings’ die hij tijdens zijn dagelijkse reis van en naar de universiteit in New York maakte.

Naast originelen uit de privé-collectie van Vroman en zijn dochters zijn er ook tekeningen uit het Letterkundig Museum te zien. Het werk wordt op een bijzondere manier belicht. De zaal is verduisterd en iedere bezoeker krijgt een hoofdlampje om de tekeningen te kunnen bekijken. Tegelijkertijd verschijnt er als tastbare herinnering een prentenboek dat de veelzijdigheid van Vromans beeldend werk toont. Het boek is vormgegeven door Brigitte Slangen.

De tentoonstelling is te zien vanaf zondag 11 april tot en met 30 mei 2010 in Galerie Weesperzijde, Weesperzijde 94 te Amsterdam. Openingstijden woensdag tot en met zondag van 12.00 uur – 19.00 uur. Maandag 24 mei, 2e Pinksterdag ook geopend.

Lees ook:Leo Vroman gebruikt blog om dagboek uit WOII te traceren
Lees ook:Nieuwste werk van Leo Vroman (96)
Lees ook:Zestien wandelingen in en rond Amsterdam
Lees ook:Jan Wolkers in De Lakenhal
Lees ook:Dichter Leo Vroman (98) overleden

2 reacties op “Expositie Leo Vroman Tekenaar

  1. Daan

    Eh, de link naar het boek werkt niet?

      /   Beantwoorden  / 
  2. Patricia de Ryck

    Klopt Daan, dan is een algemene link. WE hebben geen directe link naar het boek.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.