Boekverfilmingen centraal op Film by the Sea

Het filmfestival Film by the Sea in Vlissingen zal in de komende editie, die van vrijdag 11 tot zondag 20 september op de agenda staat, veel aandacht besteden aan boekverfilmingen. Zo is ‘De Storm’, naar het boek ’1953′ van Rik Launspach, op 11 september de grote openingsfilm.

Een belangrijk onderdeel van het festival is de Film- en literatuurcompetitie waarbij boekverfilmingen centraal staan. Dit onderdeel start met de film ‘Precious. Dit is de verfilming van het boek ‘ Push’ van de zwarte Amerikaanse schrijfster Sapphire uit 1996. De film met Lenny Kravitz in de hoofdrol zal op 14 september worden vertoond.

Lees ook:Oscars voor Precious
Lees ook:12 Years a Slave wint Parel voor de Beste Boekverfilming 2014
Lees ook:Trailer van Isabelle met Halina Reijn
Lees ook:Hoofdrol voor Ruud Feltkamp in Carry Slee-film
Lees ook:Boekverfilmingen slepen Oscars in de wacht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.