Tom Lanoye in museum Meermanno

Het museum Meermanno in Den Haag gaat een tentoonstelling wijden aan de Belgische schrijver Tom Lanoye. De Expo “Het moet niet mooi worden” opent op 31 januari. Tom Lanoye heeft van elke uitgave van zijn boeken een aantal exemplaren laten binden door een Antwerpse handboekbinderij. Die worden nu allemaal samengebracht in het museum. De boekomslagen zijn van zeer divers materiaal, van staal tot tapijt en van perkament tot kokosmat.

Tom Lanoye boekte in 1985 zijn eerste succes met ‘Een slagerszoon met een brilletje’. Zijn laatste roman is ‘Het Derde Huwelijk’ uit 2006. Daarnaast is Lanoye ook actief als dichter en columnist. De tentoonstelling loopt tot en met 5 april.

Lees ook:Boekenweekgeschenk Tom Lanoye ook in Parijs
Lees ook:Suske en Wiske-tentoonstelling in CODA Museum
Lees ook:Tentoonstelling Nederland volgens Sigmund nog tot 1 november in Groningen
Lees ook:Tom Lanoye schrijft boekenweekgeschenk 2012
Lees ook:‘De wereld van Louis Couperus’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.