Sporen van Ajax; Ajax van vroeger in Amsterdam van nu

‘Sporen van Ajax’ is een verhalenboek over het Ajax van vroeger in het Amsterdam van nu, maar ook een Ajax-stadsgids compleet met plattegronden. Waar de ijkpunten in eerdere Ajax-geschiedenisboeken altijd titels, trofeeën en beroemde spelers waren, opgevoerd in chronologische volgorde, vertelt Ajacied en schrijver Menno Pot niet alleen over Ajax, maar vooral ook over Amsterdam.

De schrijver zoomt in op locaties in de stad waar sporen van Ajax liggen, soms nog duidelijk zichtbaar, soms overwoekerd door nieuwbouw, uitgewist door de tijd. Van het café Oost-Indië waar de club in 1900 werd opgericht tot de Effectenbeurs aan Beursplein 5, van de eerste Ajax-veldjes in de Buiksloterham tot de door de stad verzwolgen terreinen van oude Amsterdamse rivalen als AFC, DWS en De Volewijckers.

Een verhalenboek over het Ajax van vroeger in het Amsterdam van nu, maar ook een Ajax-stadsgids compleet met plattegronden. Dit boek verschijnt volgende week.

Over de auteur
Menno Pot (1975) is popjournalist en voetbalschrijver. Zijn supportersroman Vak 127 (2005) werd bekroond met de Nico Scheepmaker Publieksprijs.

[isbn]9789048813831[/isbn]

Lees ook:Hoe Johan Cruijff de macht greep bij Ajax
Lees ook:DWDD met Sjaak Swart
Lees ook:Frank de Boer ontvangt eerste exemplaar Ajax Jaarboek
Lees ook:Ajax geeft aftrap Nederlandse Kinderjury 2011
Lees ook:Ronald Koeman krijgt biografie voor zijn verjaardag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.