Het foute elftal: moord en doodslag in de voetballerij

Vlijmscherpe tackles, dodelijke eigen doelpunten, coke en kogels vliegen de lezer om de oren in deze messcherpe afrekening met moord en doodslag in de voetballerij. Kopstoten, karatetrappen, kniehoge tackles en een stevige elleboog, voetballers zijn geen lieverdjes. Ook niet naast het veld. Je leest er alles over in ‘Het foute elftal’.

De voetballerij wemelt van de ontspoorde, ontregelde en ontgoochelde spelers: gokken, mishandelen, doodrijden, witwassen, zakkenrollen, cokedeals, afpersingen, ja, zelfs moord… Van Patrick Kluivert tot Diego Maradona, van Donny Huysen tot Gilbert Bodart, van Nizar Trabelsi tot Jantje Mulder… Het voetbalveld staat vol met foute spelers. En velen van hen hebben ook nog eens foute vrienden, zoals Willem Holleeder, Pablo Escobar en Osama Bin Laden.

Over de auteurs
Jan-Cees Butter (Rotterdam,1981) schrijft als freelance journalist voor onder andere Nieuwe Revu, Playboy, JFK en NRC Handelsblad. Eerder publiceerde hij een boek over de Hollandse gloriejaren van AC Milan, ‘Het perfecte elftal’. Gescheurde kruisbanden maakten een einde aan zijn zaalvoetbalcarrière.

Joost Houtman (Antwerpen,1976), heeft een wekelijkse column in De Morgen, werkt voor enkele sport- en lifestyle magazines, is copywriter en treedt op in Vlaanderen en Nederland met eigen teksten. Zaalvoetbalclub Binnenkantpaal binnen plukte hem weg bij Sparta Traag.

[isbn]9789048814282[/isbn]

Lees ook:Het succes van kwaliteitskrant NRC Handelsblad
Lees ook:De gloriejaren van Herman Stevens
Lees ook:Willem Holleeder vindt schrijven van columns leuk
Lees ook:Essays Milan Kundera verzamelt in Over de romankunst
Lees ook:Playboy Jan Heemskerk over e-reader

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.