Olympisch leesvoer

Heb je ook zo genoten van de gouden rit van Sven Kramer? Staat bij jullie de tv of radio nu ook dag en nacht aan, omdat je de verrichtingen van de Nederlandse sporters tijdens de Olympische Winterspelen in Vancouver wil volgen? Dan hebben we in dit kader ook nog een paar leuke Olympische Spelen-boekentips.

Zo worden in het boek De Olympische Winterspelen alle Winterspelen van 1924 tot 2010 beschreven. Per jaar wordt een beeld gegeven van de kampioenen en de hoogtepunten. (Behalve dan natuurlijk van 2010, want dit boek is vorig jaar al verschenen.


De Olympische Winterspelen
-

Recent is het boek ‘Jan Ykema – pikant, verslaving en comeback van een hypersprinter’ verschenen. het verhaal over de schaatster die in 1988 een zilver Olympische medaille won is bijzonder. Na zijn succes raakt hij aan lagerwal, maar inmiddels zien we nu een herboren Ykema.


Jan Ykema
Haanstra, M.

Een wat oudere uitgave, maar nog steeds leuk is ‘Goud zilver brons – alle Oranje medaillewinnaars op alle Olympische Spelen’. Bij dit boek kun je wegdromen bij de vele foto’s.


Goud zilver brons
E. van Arem

Lees ook:Waarom is Churandy Martina zo blij; lees zijn biografie
Lees ook:Biografie Sven Kramer van Johan Boef
Lees ook:Nederlands duo wint New York Photo Book Award 2010
Lees ook:Van Galen sluit succes Olympische Spelen nu af met boek
Lees ook:Opwindend sportjaar: foute wissel Sven Kramer en goud

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.