Het indrukwekkende Elf dagen van Lea Carpenter

Lea Carpenter heeft met ‘Elf dagen’ een indrukwekkende roman geschreven. Ze vertelt het indringende verhaal van een generatie soldaten en hun drijfveren, maar vooral het verhaal van de liefde van een moeder voor haar zoon en die van een zoon voor zijn vader.

Na de aanslagen van 11 september besluit Jason om niet te gaan studeren, maar zijn land te dienen. Hij schrijft zich in bij de meest zwaarste militaire opleiding: die van de US Navy SEALS. Jason blijkt een getalenteerd soldaat en een sterke, sympathieke leider te zijn. Hij houdt zijn moeder Sara door middel van brieven op de hoogte.

In deze briefwisseling wordt ook een beeld geschetst van Jasons vader, die in het leven van zijn zoon grotendeels afwezig is geweest. En dan gebeurt waar Sara al die tijd zo bang voor is geweest: Jason wordt na een aanslag vermist.

Lea Carpenter studeerde aan de universiteiten van Princeton en Harvard. Ze werkte als redacteur voor literaire tijdschriften en als uitgever van The Paris Review. Ze woont met haar gezin in New York.

[isbn]9789023485803[/isbn]

Lees ook:Theodor Holman leest De grootste truc aller tijden
Lees ook:Marleen Janssen: ‘Chocoladekoeken tegen de heimwee’
Lees ook:Meer aandacht voor ontvoerde kinderen
Lees ook:‘Kom niet aan mijn kinderen’ wordt verfilmd
Lees ook:Leah Chishugi Vlucht uit het paradijs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.