Leah Chishugi Vlucht uit het paradijs

Leah Chishugi, een voormalig fotomodel uit Rwanda, heeft haar verhaal geschreven. Jarenlang is ze met haar zoontje op de vlucht geweest. ‘Vlucht uit het paradijs’ is een onvergetelijk verhaal vol gruwelheden, maar waarin liefde en hoop ook een centrale rol speelt.

Op 6 april 1994 neemt Leah Chishugi haar zes maanden oude zoontje mee naar het vliegveld van Kigali, de hoofdstad van Rwanda. Ze gaan haar vriend Christian, een piloot in opleiding, ophalen. “We waren van plan samen wat te gaan eten, want we hadden elkaar al een tijdje niet gezien. Daarom had ik ook ons zoontje Jean-Luc meegenomen en niet bij mijn moeder achtergelaten, zoals ik anders altijd deed. Ik wilde dat hij erbij zou zijn als zijn vader landde. Het was een prachtige dag.”

Maar alles veranderde op die dag, die het begin is van Leah’s vlucht om te ontkomen aan het geweld in Rwanda. Steeds in de overtuiging dat haar geliefde Christian dood is en met één doel: haar kind beschermen.

Over de auteur
Leah Chishugi woont samen met haar zoon in Londen. Haar levenswerk is de non-profitorganisatie Everything is a Benefit die zich inzet voor oorlogsslachtoffers in Oost-Congo.

[isbn]9789032512552[/isbn]

Lees ook:Zadie Smith schetst het levensgevoel van stadsbewoners
Lees ook:Scientology onder vuur; reportage EenVandaag
Lees ook:Boekverkopers Polare: ‘De vlucht’ beste boek 2013
Lees ook:Daphne Deckers schrijft roman; debuut eind september
Lees ook:Carlijn Vis laat belang zien van herdenken en vieren vrijheid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.