De fatale driehoek van Peter Fröberg Idling

In ‘De fatale driehoek’ schetst Peter Fröberg Idling in een bijzonder poëtische stijl zowel de gelaagde gevoelslevens als het politiek gekonkel van de Cambodjaanse revolutionair Pol Pot, zijn verloofde Somaly en zijn politiek rivaal Sary. Hij maakt duidelijk dat kleine, persoonlijke beslissingen invloed hebben op de loop van de wereldgeschiedenis.

In augustus 1955 is Cambodja nog maar een paar jaar onafhankelijk van Frankrijk en worden voor het eerst zelfstandige parlementsverkiezingen gehouden. Sar (die later bekend wordt als Pol Pot) is een 30-jarige leraar met communistische overtuigingen die verloofd is met de beeldschone Somaly, een rijke prinses én Miss Cambodja. Sar houdt veel van de wispelturige Somaly maar deze liefde strookt niet met zijn politieke leefregels en maakt dat hij als consequente, hardwerkende communist moet schipperen tussen zijn overtuigingen. En dan begint Somaly een affaire met Sary, vicepremier van Cambodja, meedogenloos machtspoliticus en politiek tegenstander van Sar.

Over de auteur
Peter Fröberg Idling (Zweden, 1972) heeft jarenlang in Cambodja gewoond en gewerkt. In ‘De glimlach van Pol Pot’ reconstrueerde hij het optreden van de VS in Zuidoost-Azië, de opkomst van de Rode Khmer en de genocide. In Zweden zijn er meer dan 30.000 exemplaren van verkocht. Historisch Nieuwsblad, De Standaard en de Volkskrant noemden het een meesterwerk. ‘De fatale driehoek’ stond op de shortlist van de August Prize (Zweedse Man Booker)

[isbn]9789046814376[/isbn]

Lees ook:Nieuwe Young Adult topper van Lauren Kate
Lees ook:Daniel Domscheit-berg: Inside WikiLeaks
Lees ook:Michael Berg wint De Gouden Strop 2013
Lees ook:Inspirerende levenslessen van Nelson Mandela
Lees ook:Groots verhaal in korte roman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.