Michael Berg wint De Gouden Strop 2013

Michael Berg heeft zojuist De Gouden Strop, de prijs voor het beste Nederlandstalige spannende boek, ontvangen voor zijn thriller ‘Nacht in Parijs’ (The House of Books). Deze prijs is vanavond uitgereikt op de Avond van het Spannende Boek, de openingsavond van de 25ste editie van Juni – Maand van het Spannende Boek, in Felix Meritis in Amsterdam.

Michael Berg is het pseudoniem van Michel van Bergen Henegouwen. Hij werd geboren in Heerlen, studeerde Nederlands, werkte voor diverse omroepen en is naast auteur ook componist. De Gouden Strop juryvoorzitter Annemarie van Gaal: “Berg koppelt een sterk en geloofwaardig plot aan actuele maatschappelijke thema’s. Zo haakt hij in zijn boek aan bij het politieke schandaal rond Dominique Strauss-Kahn en de opkomst van rechts-populistische partijen in de Europese politiek. Het geeft ‘Nacht in Parijs‘ een gelaagdheid die het verschil bepaalt tussen een goede en een uitstekende thriller.”

De winnaar van De Gouden Strop 2013 ontvangt een cheque van € 10.000,- en een sculptuur van beeldhouwer Marianne van den Heuvel. Het thema dit jaar is 25 jaar Juni – Maand van het Spannende Boek en kijkt terug op de geschiedenis van de misdaadliteratuur: het laat zien hoe spannende fictie de afgelopen jaren is uitgegroeid tot één van de populairste genres in de boekhandel en bibliotheek.

[isbn]9789044333701[/isbn]

Lees ook:Vijf kanshebbers voor De Gouden Strop 2013
Lees ook:Deze schrijvers staan op longlist van De Gouden Strop
Lees ook:Gouden Strop longlist via twitter bekendgemaakt
Lees ook:Esther Verhoef wint Gouden Strop met Lieve mama
Lees ook:De Gouden Strop Genomineerden: Conrad, Hartman, Nolet, Ross en Verhoef

Eén reactie op “Michael Berg wint De Gouden Strop 2013

  1. Mieke Schepens

    Geweldig ! Ik hou van juni !!!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.