De klassieker over Nederlandse kolonisatie Zuid-Afrika

‘Stemmen uit zee’ de klassieker van Dan Sleigh over de Nederlandse kolonisatie van Zuid-Afrika mag in de Boekenweek natuurlijk niet ontbreken. Van dit boek dat op echte personen is gebaseerd zijn maar liefst al 35.000 exemplaren verkocht.

Stemmen uit zee‘ is het indrukwekkende verhaal van het meisje Kroata, dat als klein kind bij de familie van Riebeeck op de kinderen past en van de kok Nederlands leert. Ze wordt tolk tussen de Hollanders en de Khoi, de oorspronkelijke bewoners van de Kaap. Later trouwt ze met een Deense chirurgijn; hun dochtertje wordt de eerste halfbloed van de Kaap. Het zijn vrouwen die moeten schipperen tussen twee culturen. Haat en hoop, liefde en verlangen, overleven en ondergang: deze roemrijke vertelling van de jonge geschiedenis van Zuid-Afrika is er één om keer op keer te herlezen.

Over de auteur
Dan Sleigh is een Zuid-Afrikaanse historicus, schrijver en dichter. Hij werkte bij de marine, was docent en werd transcribent bij het archief van Kaapstad. De Nederlandse koloniale geschiedenis loopt als rode draad door al zijn boeken.

[isbn]9789046814178[/isbn]

Lees ook:Van Dis langs scholen en lezers in Zuid Afrika
Lees ook:Nieuwe selectie uit werk van H.L. Wesseling
Lees ook:Martin Bossenbroek schrijft boek over Boerenoorlog
Lees ook:V.S. Naipaul beschrijft het masker van Afrika
Lees ook:Zuid-Afrikaanse thrillerauteur Deon Meyer verovert Europa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.