Pijnlijk grappige roman over het huwelijk in de 21e eeuw

Het boek ‘Recept voor een gelukkig huwelijk’ van Melanie Gideon is deze week verschenen. Hij is scherp geschreven, staat vol bijtende humor en rake observaties zoals we die kennen uit klassiekers als ‘Het dagboek van Bridget Jones’ of ‘Hoe krijgt ze het voor elkaar’ van Allison Pearson.

Alice (moeder, echtgenote, midlifecrisis op de loer) besluit deel te nemen aan een online onderzoek naar huwelijksgeluk. Hoewel ze in het begin moeite heeft om alle vragen eerlijk te beantwoorden, merkt ze uiteindelijk hoe bevrijdend en opwindend het kan zijn om anoniem over je leven te vertellen…

Door middel van Facebook-berichten, Google-zoektermen, Alice’ antwoorden en haar geestige vertelstem ontstaat niet alleen een moderne satire over onze obsessie met internet en social media, maar weet deze roman ook een snaar te raken bij iedereen die zich weleens afvraagt: is dit alles…?

Over de auteur
Melanie Gideon is de auteur van The New York Times-bestseller ‘The Slippery Year‘ en van drie Young Adult-boeken. Ze schrijft onder andere voor The New York Times, San Francisco Chronicle, More, Shape, Marie Claire, London Times en de Daily Mail. ‘Recept voor een gelukkig huwelijk‘ is haar debuutroman.

[isbn]9789400500365[/isbn]

Lees ook:Social media te vaak ’misbruikt’ door professionals
Lees ook:Petra de Boevere: “Dromen komen uit door te delen.”
Lees ook:Op zoek naar de uiterste grenzen van obsessie
Lees ook:Eerste Europese Social Media boek
Lees ook:Crossfire: na Vijftig Tinten weer een sterke erotische trilogie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.