Aefke ten Hagen schrijft debuut om U tegen te zeggen

‘In naam van mijn vader’ van Aefke ten Hagen is zonder twijfel één van de aangrijpendste romans die ik dit jaar heb gelezen (samen met ‘De tijger en de kolibrie’ van Alex Boogers, maar daar later deze week meer over). Wat heeft deze schrijfster een indrukwekkend boek geschreven. Schrijfster Judith Visser overdreef niet met haar covertekst ‘Een lach, een traan en een heldin van wie je gaat houden. In één ruk uitgelezen. Dit boek blijf je bij!’.

Judith Visser heeft gelijk. ‘In naam van mijn vader’ is een prachtige ontwikkelingsroman over familie, verlies en waanzin. in dit boek maken we kennis met Maria. Ze woont in een dorpje op het platteland waar iedereen elkaar kent. Voor de één is dit een vloek, voor de ander een zegen. Voor Maria is het een reden om zo ver mogelijk te vluchten – maar waar ze ook heen gaat, zichzelf neemt ze mee. Bij Erik vindt ze na een tumultueuze tienertijd een veilige haven, maar als ook die steun wegvalt raakt ze opnieuw stuurloos. Het liefst zou je Maria op dat moment aan de hand nemen. Echt, zo levensecht schetst de schrijfster haar.

Met ‘In naam van mijn vader’ heeft Ten Hagen een debuut geschreven waar je U tegen zegt. Ik ben benieuwd naar haar volgende werk, want als ze zo door blijft schrijven, kunnen we nog een heleboel pareltjes van haar verwachten.

Heb je dit boek nog niet gelezen? Ren dan snel naar de boekhandel (of klik hieronder), want het is echt een must read. Ook perfect om cadeau te geven tijdens kerst. Iedereen zal je na de feestdagen bedanken voor het geweldige boek dat je hebt gegeven.

[isbn]9789049951542[/isbn]

Lees ook:Boektrailer: Judith Visser – Trip
Lees ook:Mailen met Judith Visser
Lees ook:Boekenblog leest Hemelvaart van Judith Koelemeijer
Lees ook:Loverboy Manou: Ik wil publieke excuses van Maria Mosterd
Lees ook:Lotte Hagen vertelt over haar boek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.