Zestienjarige Eline Rosenhart schrijft historische roman

Bij uitgeverij Voorhoeve is de debuutroman van de 16-jarige Eline Rosenhart verschenen. ‘In liefde verbonden’ speelt zich af in de setting van de Amerikaanse Burgeroorlog. De thema’s in het boek zijn echter tijdloos. Het verhaal gaat over grensoverschrijdende vriendschap, liefde, trouw, bewustwording van de wereld om je heen en de ontdekking dat niet alles is zoals het lijkt. Zaterdag 27 november wordt het boek feestelijk gepresenteerd bij De Vries Boeken in Haarlem.

Het boek
Amerika 1861. Abigail, een rijke plantagedochter koestert diepe gevoelens voor haar jeugdvriend Jim, maar de nieuwe bewoonster van Ten Acres Plantage steelt zijn hart. Als Jim naar het front vertrekt, is Abigail de wanhoop nabij. Duizend kilometer noordelijker lijkt slavin Stacey op Anderson Plantage een buitenbeentje. Als ze haar ware afkomst ontdekt, is ze diep geschokt. Ze wordt vrijgekocht en vertrekt naar Savannah. Daar ontmoet ze Abigail en tussen de beide vrouwen ontwikkelt zich een opmerkelijke vriendschap, terwijl de burgeroorlog een einde maakt aan hun vertrouwde leven.

De auteur
Na een bezoek aan de Verenigde Staten ontstond bij Eline het idee om een historische roman te schrijven die zich daar afspeelde. De gymnasiaste schreef vervolgens drie jaar lang aan in dit boek en verdiepte zich elk uurtje dat ze overhad in de Amerikaanse burgeroorlog. Niemand had in de gaten waar ze mee bezig was, totdat de ruwe versie van het boek klaar was. Eline is creatief en steekt veel tijd in klassiek ballet en choreografie. Ze houdt van nieuwe uitdagingen en is bijvoorbeeld spontaan Hebreeuws gaan leren. Daarnaast is ze natuurlijk dol op schrijven.

Boekpresentatie
Op 27 november 2010 is er een presentatie van het boek bij De Vries Boeken, Gedempte Oude Gracht 27 in Haarlem. Tijd: 10.30-12.00 uur. Entree: gratis.

[isbn]9789029719940[/isbn]

Lees ook:Het debuut van Adѐle van Zuylen: Adel verplicht
Lees ook:Peter R. de Vries maakt ruzie over boek
Lees ook:Marianne Vaatstra, het verhaal van haar moord
Lees ook:Literaire Meesters 2010: Federico García Lorca
Lees ook:Persoonlijke boodschap van Patrick van Rhijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.