Boek Maven Publishing regelrechte misser!

In theorie is iedereen het ermee eens: fouten zijn belangrijk. Ze zijn aanleiding voor individuele leermomenten, wetenschappelijke ontdekkingen en politieke hervormingen. Toch doen we er bijna alles aan om fouten te vermijden en vinden we niets fijner dan gelijk te krijgen, zelfs als dat onze relaties onder druk zet of rechtstreeks in ons nadeel werkt. Hoe kan dat?

In ‘Oeps!: Waarom fouten maken ons grootste talent’ is beschrijft Kathryn Schulz, journalist voor onder andere The New York Times, op heldere en humoristische wijze onze merkwaardige relatie met fouten. Ze ontrafelt stap voor stap hoe een vergissing werkt en maakt daarbij gebruik van inzichten uit de filosofie, neurologie en psychologie. Vervolgens weet Schulz aan de hand van herkenbare, alledaagse voorbeelden precies te vertellen hoe het voelt als we ons vergissen en waarom we dit vaak verwarren met het gevoel gelijk te hebben. Op speelse wijze laat ze zien dat groei, leermomenten en creativiteit onlosmakelijk verbonden zijn met ons vermogen om fouten te maken. Wie fouten probeert te vermijden, loopt dus heel wat mis!

Kathryn Schulz is journalist en schrijft voor The New York Times en Rolling Stone. ‘Oeps!’ is haar debuut en is in Amerika zeer goed ontvangen. Zo sprak ze onder andere op TED.com over waarom fouten maken ons grootste talent is.

[isbn]9789490574192[/isbn]

Lees ook:Ephron zal gemist worden om scherpte en absurde werk
Lees ook:Win boek waarop The Whistleblower gebaseerd is
Lees ook:Florence Williams ontdekt geschiedenis borsten
Lees ook:Vertaalrechten debuut drie maanden vóór Nederlandse publicatie al aan Duitsland verkocht
Lees ook:Pijnlijk grappige roman over het huwelijk in de 21e eeuw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.