Baking your way to happiness

Deze maand is ‘What Would John Do? Flour power, baking your way to happiness’ gepresenteerd. Het boek beschrijft hoe een toevallige ontmoeting met John Altman, een hippie op het strand in San Francisco, twee reclamemakers (Hajo de Boer en Onno Lixenberg) ertoe bracht om hun leven volledig om te gooien en koekjes te gaan bakken.

Wat begon als een werkbezoek aan San Francisco eindigde in een 6 dagen durende ‘experience’ bij John Altman thuis. John toonde de reclamemakers dat het bakken van koekjes een metafoor is voor het leven, en dat je daarin via zeven simpele stappen een gelukkiger mens kan worden. En zo niet, dan weet je in ieder geval hoe je het perfecte koekje bakt.

Eenmaal terug in Nederland werd ‘het perfecte koekje’ hun nieuwe roeping. De twee werkten twee jaar lang, dag in dag uit, aan de ontwikkeling van de receptuur. En nu is het zover. Vanaf half november liggen de John Altman Cookies (100% natuurlijk en fair trade) in de schappen van meer dan 250 AH filialen en zijn er gesprekken met grote retailers in het buitenland.

Onno en Hajo leven nu volgens de principes van John Altman en zijn gelukkig. Hun herinneringen aan John werden door schrijver William Georgi verwerkt in dit boek. Nu kan ook jij een gelukkig mens worden. En zo niet, dan geeft ‘What Would John Do?’ je in ieder geval het recept voor het perfecte koekje…

[isbn]9789063692353[/isbn]

Lees ook:Zweedse traditie in Nederland met bakboek FIKA van IKEA
Lees ook:Neem op als je moeder belt; het maakt je gelukkig
Lees ook:Moederdag? Lekker bakken met Karin!
Lees ook:Aardbeving Haïti: Lieve Joris ongedeerd
Lees ook:Nieuwste werk van Jules Deelder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.