CEO’s onthullen succesformule persoonlijk leiderschap

Jonge ambitieuze mensen vinden het moeilijk om werkgerelateerde keuzes te maken. Bij Simone Driessen en Niek Karsmakers (trainees van YSE powered by Kirkman Company) – twee young potentials aan de start van hun carrière – sloeg de twijfel soms ook genadeloos toe. Leiding nemen over je eigen toekomst? Bewuste carrièrekeuzes maken? Hoe doe je dat?

Ze interviewden 30 CEO’s en vroegen hen hoe zij de juiste keuzes maken, verantwoordelijkheid nemen, zingeving uit hun werk halen, de balans vinden en bewaren… Kortom: “Hoe word je zo succesvol (en hoe houd je het leuk)?” Het boek ‘No Guts, No Story’ is het resultaat van hun persoonlijke zoektocht.

De auteurs onthullen in het boek, samen met Nederlandse CEO’s, de formule die professionals in staat stelt persoonlijk leiding te nemen over hun carrière. De formule bestaat uit de vier variabelen willen, kunnen, durven en gunnen. Het boek zet aan tot zelfreflectie en actie en helpt ambitieuze professionals het heft in eigen handen te nemen. “Dit betekent, ondanks de somberheid over de arbeidsmarkt, kritisch kijken naar je huidige baan. Stel jezelf de vraag wat je zoekt in een baan. Wat is je intrinsieke motivatie?”, schrijven de auteurs.

Met ‘No Guts, No Story’ presenteren de auteurs een visie over keuzeproblematiek, generatieverschillen, veranderende omgeving en persoonlijk leiderschap. Op basis van persoonlijke ervaring en adviezen van CEO’s geven ze tips hoe jonge ambitieuze professionals het maximale uit zichzelf en hun omgeving kunnen halen. “Je herkent het vast wel in een collega of een vriendin, iemand waarvan je denkt je hebt zoveel meer in je mars! Waarom zoek je niet een uitdagendere functie”, stellen de auteurs. Dit zijn precies de mensen die de twee young potentials met het boek wakker willen schudden.

[isbn]9789052618845[/isbn]

Lees ook:Leer betere keuzes maken met ‘Beslist’
Lees ook:Belmondo komt weer met iets nieuws: POD carrièreboeken
Lees ook:Boek over Formule 1: snelheid, spanning en drama
Lees ook:Trendwatching als tegenwicht economische crisis
Lees ook:Uitgeverij Q breidt uit onder leiding van Wendy Wilbers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.