Leven, liefde en zaken in de expectations society

‘Nextopia’ gaat over de expectations society, onze huidige samenleving waarin iedereen altijd bezig is met de toekomst, met vooruitzichten. Zo was de iPad al maanden voor de release een felbegeerde gadget en werd Obama tijdens zijn campagne binnengehaald als de nieuwe Messias. Na een jaar presidentschap daalde zijn populariteit echter tot een dieptepunt.

Onze interesses en gedragingen worden sterk beïnvloed door verwachtingen, maar worden die ook waargemaakt? De mogelijkheden zijn ontelbaar en tegelijkertijd zijn we zelden tevreden met de keuzes die maken. We zijn korte tijd blij en opgewonden over een nieuwe studie, baan of liefde maar raken daar heel sne l weer op uitgekeken. De toekomst is altijd groener, er ligt altijd iets beters in het verschiet. Ironisch genoeg blijkt uit onderzoek dat wij die alles hebben niet gelukkiger zijn dan de Eskimo’s in Groenland of de Masai in Afrika.

Over de auteur
Micael Dahlén benadert als jonge professor het leven en de academie als een rockster. Dahlén is professor aan de Stockholm School of Economics en geldt als een autoriteit op het gebied van consumentengedrag, creativiteit en marketing. In 2008 stond hij in de top tien van de wereld van invloedrijkste personen in Journal of Advertising; Dahlén was toen nog maar 35 jaar oud.

[isbn]9789049105846[/isbn]

Lees ook:Hebben we steeds meer psychische problemen?
Lees ook:Onze hersenen flirten altijd
Lees ook:Professor Stewart’s verzameling van wiskundige raadsels
Lees ook:Wim Koomen duikt in Intieme relaties
Lees ook:Rob Ruggenberg wint de Prijs van de Jonge Jury 2013

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.