Professor Stewart’s verzameling van wiskundige raadsels

Waarom is min maal min eigenlijk plus? Welk geheim huist er in priemgetallen? En wat is de werkelijke reden waarom je iets niet door nul kunt delen? Professor Stewart onthult het in een boeiende verzameling van wiskundige raadsels en wetenswaardigheden.

Toen hij veertien jaar was begon Ian Stewart, tegenwoordig één van de beroemdste wiskundigen ter wereld, met een wiskundenotitieboekje. Alles wat hij op school niet leerde maar wat wel leuk en boeiend was, schreef hij op. Zes notitieboekjes later had hij een fantastische verzameling spellen, puzzels, verhalen, grapjes, kaarttrucs en weetjes, die leidden tot zijn uitdagende boek ‘Professor Stewart’s verzameling van wiskundige raadsels’.

Naast enkele bekende voorbeelden – zoals de kandidaat in een tv-spelletje, die moet kiezen achter welke deur de hoofdprijs staat – laat Stewart de lezer kennis maken met een bonte verzameling aan nieuwe wiskundige curiositeiten. De intrigerende puzzels, meetkundige raadsels en waarschijnlijkheidsspelletjes worden afgewisseld met grappige anekdotes over beroemde wiskundigen en bijzondere verhalen uit de cultuur en geschiedenis van de wiskunde.

In Engeland werden van Stewart’s boek al meer dan 100.000 exemplaren verkocht. De rechten zijn verkocht aan 12 landen. ‘Professor Stewart’s verzameling van wiskundige raadsels’ is een absolute aanrader voor iedereen die van breinbrekers houdt!

Over de auteur
Ian Stewart schreef meer dan twintig boeken op het gebied van wiskunde, waaronder ‘Does God play Dice’ en ‘How to Cut a Cake’. Hij ontving de Royal Society’s Michael Faraday Medal voor zijn bijdrage aan het populariseren van wetenschap en werd fellow in 2001.

[isbn]9789021549651[/isbn]

Lees ook:De zeven grootste raadsels van de wiskunde
Lees ook:De huishoudster en de professor
Lees ook:Kristen Stewart leest volop na breuk Robert Pattinson
Lees ook:Wiskunde, dat kun je begrijpen!
Lees ook:Wiskunde essentie van werkelijkheid in Labyrint van Occam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.