Wiskunde essentie van werkelijkheid in Labyrint van Occam

In ‘Het Labyrint van Occam’ neemt Arnout Jaspers, een van de redacteuren van het succesvolle boek ‘De Pythagorascode’, ons mee op een verkenningstocht in een gedroomde wereld waarin wiskunde de essentie is van de alledaagse werkelijkheid.

In aanvulling op ‘De Pythagorascode’ biedt dit boek louter door Jaspers zelf bedachte wiskundepuzzels. Het zijn volkomen originele breinbrekers of verrassende varianten op klassiekers als de sudoku, het magische vierkant of het kruiswoordraadsel.

Het ‘Labyrint van Occamis’ toegankelijk voor iedereen, ook voor mensen zonder wiskundige voorkennis. Vaak is één slimme inval voldoende om de oplossing te vinden. Maar er zitten ook stevige uitdagingen bij, die menigeen een vrij weekend zullen kosten. Voor de meest gemotiveerde ontdekkingsreizigers bevat het boek talrijke aanzetten tot verder onderzoek. Het is een ware schatkamer voor de wiskundeliefhebber.

Over de auteur
Arnout Jaspers is natuurkundige, freelance-wetenschapsjournalist en hoofdredacteur van Pythagoras, het wiskundetijdschrift voor liefhebbers. Jarenlang verzorgde hij rubrieken met zelfbedachte puzzels en breinbrekers in onder meer het Leidse universiteitsblad Mare en in AD magazine en Natuurwetenschap & Techniek. Eerder verscheen onder zijn redactie ‘De Pythagorascode’.

[isbn]9789035137646[/isbn]

Lees ook:Lezen leuker dan seks
Lees ook:Bosatlas laat de wereld van honderd jaar geleden zien
Lees ook:Windows 8 voor de beginnende senior computergebruiker
Lees ook:Smart Cooking met Julius Jaspers
Lees ook:Ik wil iets van jou, jij wilt iets van mij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.