Kookboek brengt Beverwijkse Bazaar in beeld

Het kookboek ‘Koken van De Bazaar’ is een portret van de grootste markt van Europa. Sabina Posthumus, culinair journalist en kok, investeerde haar spaargeld in het uitgeven in eigen beheer van dit sprankelende kookboek, simpelweg omdat ze stapelgek is op de Oosterse markt.

De Beverwijk Bazaar, in de volksmond ‘Zwarte markt’, bestaat al sinds 1980. Kom je op de Oosterse markt, het foodgedeelte van de markt, dan stap je in een andere wereld. Hier liggen kruiden en specerijen hoog opgetast, exotische groente en fruit smeken erom gekocht te worden, je mag alles eerst proeven voordat je het koopt en elke koop wordt met een vette knipoog bezegeld. De muntthee wordt gratis ingeschonken bij je broodje en elke koopman zit vol goeie tips en mooie verhalen.

Sabina Posthumus is al jaren trouwe bezoeker van de markt en experimenteert er in haar keuken op los met alles wat ze op de markt koopt. Samen met foodfotograaf Simone van den Berg en vormgever Ingrid Roozendaal bewerkte ze haar succesrecepten en ervaringen tot ‘Koken van De Bazaar’, de Utrechtse popfotograaf Maarten Mooijman zorgde voor sprekende portretten van de marktkooplui en reisfotograaf Masha Osipova ving de sfeer van de markt met haar camera.

De recepten combineren oost en west, noord en zuid, exotisch en oer-Hollands, tot eenvoudige maar verrukkelijke gerechten. Natuurlijk zijn alle ingrediënten ook in Turkse supermarkten en toko’s te vinden, zodat iedereen met het kookboek aan de slag kan, maar nadat je de sfeerfoto’s hebt gezien en de interviews met de marktkooplui hebt gelezen, wil je nog maar één ding: komend weekend naar De Bazaar!

Meer informatie over Koken van De Bazaar staat op www.sabinakookt.nl.

Lees ook:Thijs Römer heeft niet veel aan Katja in de keuken
Lees ook:Stap-voor-stap leren koken met Saskia Lelieveld
Lees ook:I ♥ groente: voor alle groenteliefhebbers
Lees ook:Supermodel Kate Moss komt met kookboek
Lees ook:Ode aan schitterende teksten Maarten van Roozendaal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.