Ode aan schitterende teksten Maarten van Roozendaal

Als Maarten van Roozendaal in januari 2013 te horen krijgt dat hij niet lang meer te leven heeft, is er één project dat hij graag nog wil afmaken: dit boek. Opeens zit er haast achter.

Van Roozendaal kiest liedteksten uit zijn oeuvre en nodigt achttien door hem bewonderde kunstenaars uit zich erdoor te laten inspireren. Dat levert dit unieke boek op. Om te janken zo mooi bevat naast de schitterende liedteksten van de beste singer-songwriter die Nederland rijk is prachtige, vaak ontroerende, soms geestige maar altijd uiterst originele bijdragen van de beste Nederlandse schrijvers, dichters en tekenaars.

Maarten van Roozendaal (Heiloo 1962) wordt met recht vergeleken met grootheden als Jacques Brel, Tom Waits en Randy Newman. Met zijn teksten schiet hij telkens raak: eerlijk, trefzeker, vaak ironisch, maar ook ontroerend. Het levert hem vele prijzen op, waaronder de Zilveren Harp, de Annie M.G. Schmidtprijs voor het lied ‘Red mij niet’, de Poelifinario 2008 voor het indrukwekkendste cabaretprogramma van het seizoen. En in 2011 ontvangt hij de Dirk Witte-prijs voor zijn gehele oeuvre.

[isbn]9789046815908[/isbn]

Lees ook:Anton Corbijn lanceert boek over Tom Waits
Lees ook:Opzienbarende autobiografie over Paul Newman
Lees ook:Bernlef na kortstondig ziekbed overleden
Lees ook:Schrijfster Hella S. Haasse overleden
Lees ook:Literair tijdschrift Raster stopt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.